Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul

Anual, pe 28 ianuarie, credincioşii îl prăznuiesc pe Sfântul Efrem Sirul, unul dintre cei mai mari sfinţi ai creştinătăţii. Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul se rosteşte mai ales în postul Paştelui, dar poate fi spusă oricând avem nevoie de ajutor grabnic de la Sfântul Efrem.

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul este o rugăciune scurtă, dar plină de putere și bogăție duhovnicească.

“Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie,- Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei daruieste-l mie, robului Tau. Asa, Doamne, imparate, daruieste-mi ca sa-mi vad gresalele mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin.”

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul, explicată

Conform www.crestinortodox.ro, rugăciunea Sfântului Efrem Sirul cuprinde trei părţi care formează trei grupuri de cereri adresate lui Dumnezeu: în primul grup sunt cererile negative, în al doilea – cererile pozitive, în cel de-al treilea – cererile “păstrătoare” ale stării dobândite.

Pe de o parte, ne rugăm lui Dumnezeu să ne ferească de patru duhuri rele, de patru patimi, iar pe de alta, Îi cerem să ne dăruiască patru duhuri bune, adică patru virtuți.

Dumnezeu apare în această rugăciune ferind de patimi şi dând har celui ce se roagă. În această rugăciune descoperim pocăința, ea fiind numită, de altfel, și „Rugăciunea pocăinței'.

Citește și

Rugăciune de dezlegare a cununiilor. Se rostește de cei care nu se pot căsători

Rugăciunea de la Muntele Athos îndepărtează răul

Cea mai puternică rugăciune pentru împăcare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate