Rugăciune pentru căsătorie grabnică şi binecuvântată către Sfânta Mare Muceniţă Irina

rugaciune pentru casatorie grabnica inaltata catre sfanta mucenita irina

Sfânta Mare Muceniţă Irina, prăznuită de credincioși anual, pe 5 mai, te ajută să-ți găsești sufletul-pereche și să-ți întemeiezi familia mult-dorită. Tot ce trebuie să faci este să rostești zilnic această rugăciune pentru căsătorie grabnică și binecuvântată.

Sfânta Mare Muceniță Irina este ocrotitoarea celor căsătoriți. Așadar, dacă te numeri printre norocoșii care și-au găsit deja jumătatea, roagă-te Sfintei pentru bună înțelegere în familie.

Rostește ori de câte ori ai puțin răgaz, în biserică sau acasă, dacă este posibil în fața unei icoane reprezentând-o pe Sfânta Muceniță. Dacă nu ai la îndemână această icoană, îndreaptă-ți rugăciunea către Sfânta Fecioară.

“Cu umilinţa inimii şi cu evlavie venim noi, păcătoşii şi săracii, către tine, Sfântă slăvită fecioară şi Mare Muceniţă Irina, albina lui Hristos cea mult lucrătoare, care pe cuvintele Sfântului Duh, cele luminate şi mai dulci decât mierea şi fagurele, pe buzele tale le-ai purtat şi prin a lor dulceaţă şi lumină multe suflete ai îndulcit şi ai luminat; auzi-ne şi pe noi, nevrednicii, cei întristaţi şi apăsaţi de conştiinţa mulţimii păcatelor noastre, care, prin a noastră nesimţire şi lenevire, sporesc şi se întăresc, şi ca o rugină veche, prin obişnuinţă, cheltuiesc şi strică în toată vremea tăria şi frumuseţea sufletelor noastre.

Şi de aceea, te rugăm pe tine, porumbiţa lui Hristos cea curată şi preablândă, care prin sfântă neprihănire ai zburat de pe pământ către acoperământul cerescului Vultur, nu ne uita pe noi cei nemernici şi cu totul neputincioşi, care ne zbatem, zăcând jos în această vale a plângerii şi a ispitirii, şi care îndrăznim a te pune pe tine mijlocitoare, sfântă fecioară, către Preabunul şi Preacuratul tău Mire, Hristos. Ia aminte la toţi cei care cu credinţă şi cu dragoste alergăm către tine la vreme de necaz şi de primejdii.

Ştim că tu ai mare îndrăzneală către Preabunul nostru Mântuitor, pentru a Cărui dragoste ţi-ai pus sufletul tău; de aceea credem fără de îndoire că la toată cererea spre folosul nostru vei fi ascultată de Preamilostivul Dumnezeu pe Care roagă-L să ne povăţuiască pe noi pe calea mântuirii şi să ne sprijinească cu darul Său la vreme de ispite şi de încercări şi să ne acopere cu a Sa milă de toate primejdiile văzuţilor şi nevăzuţilor vrăjmaşi.

Să ne trimită frica Sa în inimile noastre, că prin ea să vieţuim cu trezvie şi cu luare aminte, spre a scăpa de veşnicele munci şi a dobândi bucuria cea necuprinsă de minte şi fără de margini şi să slăvim împreună cu tine, Sfântă fecioară, pe Dumnezeul nostru, Cel închinat în Sfânta Treime, pe Tatăl, pe Fiul şi pe Duhul Sfânt, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”

Citește și 

Rugăciunea soției înșelate

Rugăciunea soților pentru bună înțelegere

Rugăciune la vreme de mâhnire și deznădejde către Sfântul Efrem cel Nou

Rugăciunea către Sfânta Rita, patroana cauzelor imposibile

Sursă rugăciune: www.doxologia.ro

Sursă foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate