Rugăciunea către Sfânta Rita, patroana cauzelor imposibile

sfanta-rita

O călugăriță din Italia canonizată de Papa Leon al XIII lea în 1900 a ajuns la începutul secolului XXI pe buzele tot mai multor femei aflate în căutarea liniștii și a ajutorului divin. Rugăciunea către Sfânta Rita, patroana cauzelor imposibile, ajută femeile prinse în căsătorii nefericite să-și găsească salvarea și scăparea.

Sfânta imposibilităților


Margarita Lotti s-a născut într-un orășel din centrul Italiei în 1381. Deși dorința ei a fost să se călugărească, părinții i-au aranjat căsătoria pe când copila avea 12 ani, cu un bărbat în vârstă, violent și abuziv. A născut doi băieți care au murit de dizenterie.

La 36 de ani după ce soțul i-a fost ucis și după moartea celor doi băieți, Rita e primită în rândul călugărițelor de la Mănăstirea Sfânta Magdalena, iar legendele spun că femeia care a intrat în mănăsire mai mult plutea decât mergea, atrăgându-și imediat respectul surorilor. Și-a dedicat apoi viața lui Iisus, cerându-i de multe ori cu lacrimi fierbinți să o învrednicească să sufere așa cum a suferit și El.

După ani de rugăminți, Sora Rita a căpătat o rană în mijlocul frunții, ca și cum un spin uriaș se înfipsese acolo, fără să mai iasă, făcându-i un semn vizibil, aducându-i suferință și durere până la când avea să-și afle sfârșitul. Spre finalul vieții, când îndurerată și bolnavă de tuberculoză a fost întrebată dacă îi dorește ceva în mod deosebit, Sora Rita a cerut un trandafir din grădina casei sale.

Deși era luna ianuarie, vărul său a plecat spre vechea casă părintească și nu mică i-a fost mirarea când a văzut un singur trandafir înflorit în grădină. Patru luni mai târziu se stingea din viață pe 22 mai 1457 la vârsta de 76 de ani.
Pentru că întreaga ei viață a fost o luptă continuă în a înțelege și a pătrunde suferințele lui Hristos, prin moarte ea a trecut în lumea celor cu adevărați fericiți, ajutând și alinând femeile aflate la grele încercări.

Trupul ei, descoperit mai târziu, a refuzat transformarea ireversibilă și și-a păstrat forma așa cum a fost cunoscută în viața ei pe pământ ca Sora Rita.

Deși Sfânta Rita face parte dintre Sfinții Ritului Romano-Catolic, credincioșii din toată lumea, indiferent de religie, se roagă an de an la cripta deschisă din Crescia unde se află Moaștele sfintei, și-i aduc trandafiri în semn de mulțumire pentru ajutorul pe care aceasta îl înfăptuiește în cele mai grele probleme ale sufletului.

Ești prizoniera unei căsnicii imposibile, ești victima unor abuzuri de orice fel, ai sufletul încărcat de probleme nerezolvate, nu reușești să ieși dintr-un cerc vicios care-ți face rău și te macină pe interior? Iată rugăciunea pentru Sfânta Rita, patroana cauzelor imposibile, a situațiilor disperate, a descătușării împotriva abuzurilor și a tuturor mamelor suferinde, cu mențiunea că această novenă se face 9 sau 15 zile în fiecare joi.

Și pentru că luna noiembrie este luna în care tragem un semnal de alarmă împotriva abuzurilor de tot felul la care sunt supuse femeile, spune mai departe despre minunile pe care le înfăptuiește această sfântă la 559 de ani de la moartea sa:

Rugăciunea către Sfânta Rita

Sub povara durerilor şi a încercărilor, alerg la tine, o Sfântă Rita, care eşti numită Sfânta imposibilului, la tine vin cu mare încredere ca să ma ajuţi în necazul de faţă (se spune necazul). Te rog, eliberează-mi inima de focul încercărilor, căci pretutindeni e înconjurată de strâmtoare. Ia-mă sub ocrotirea dragostei tale şi opreşte izvorul lacrimilor mele, căci toată oboseala mea a fost zadarnică. Pentru a-mi câştiga numai o rază de mângâiere mă încredinţez ţie (se spune necazul). O, tu Sfântă Rita, care eşti avocata cazurilor disperate şi grave, nu este posibil ca numai eu să nu fiu ascultat(ă) şi să nu găsesc la tine mângâiere şi ajutor. Tu îi ajuţi pe toţi cei care aleargă cu încredere la tine. Ascultă-mă şi pe mine şi împlineşte-mi cererea, atât de miraculos cum numai tu ştii să o faci.

Învredniceşte-mă şi pe mine a-ţi cânta imnul tău de laudă, de mulţumire şi de recunoştinţă. O, Sfântă Rita, ştiu că păcatele mele sunt piedica împlinirii cererii mele, de aceea te rog, o Sfânta Rita, cere de la Atotputernicul Dumnezeu harul unei sfinte spovedanii, cu o părere de rău perfectă şi o hotărâre sinceră de îndreptare. Ajută-mă să obţin de la Iisus, iertarea păcatelor mele şi aşa, prin mijlocirea ta, o Sfânta Rita, împlinirea cererii mele. Ca drept recunoştinţă, voi răspândi evlavia faţă de tine tuturor sufletelor disperate şi necăjite. În tine îmi pun toată încrederea mea, Sfântă Rita, roagă-te pentru mine acum şi pururi şi-n vecii vecilor.

Sursa foto: 123rf.com

Acestea sunt cele PATRU ICOANE din România făcătoare de minuni

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate