Rugăciune la vreme de mâhnire și deznădejde către Sfântul Efrem cel Nou

rugaciune

Sfântul Efrem cel Nou este unul dintre cei mai mari sfinți ai creștinătății, iar rugăciunile înălțate către acesta își găsesc grabnic răspuns. Sfântul Efrem este prăznuit de două ori pe an, pe 3 ianuarie (ziua în care au fost descoperite Sfintele sale Moaște), respectiv pe 5 mai (ziua adormirii sale întru Domnul).

Conform www.crestinortodox.ro, la Sfântul Efrem de putem ruga în diferite situații: pentru căsătorie, pentru a avea copii, pentru însănătoșirea celor bolnavi, dar mai ales atunci când suntem deznădăjduiți și simțim că puterile ne sunt pe sfârșite.

Iată ce rugăciune trebuie să înălțăm către sfânt la vreme de mâhnire și deznădejde:

“Sfinte Părinte Efrem, inima mea e sfâşiată de durere şi de amărăciune şi nu ştiu ce cuvânt să aduc înaintea ta. Nimic nu mă mai bucură în această viaţă şi poverile şi suferinţele cele lăuntrice îmi sunt ca o băutură otrăvitoare şi cumplit de amară. Nu-L mai desluşesc pe Dumnezeu în nimeni şi nimic şi mă simt ca un om care e omorât de propriile gânduri.

Izbăveşte-mă, Sfinte, de această asuprire diavolească, căci nu mai pot răbda mâhnirea şi urâciunea aceasta ce-mi soarbe vlaga şi toată puterea de viaţă. Tu i-ai văzut pe batjocoritorii şi ucigaşii tăi şi ai răbdat nenumărate schingiuiri şi urâciuni din partea lor, dar prin dragostea ta pentru Dumnezeu ai rămas neclintit în credinţă, înfruntând acea privelişte de iad.

Cu totul m-am slăbănogit, iar din multa durere lacrimile nu le mai pot opri. Nu am la cine să merg, nu este cine să mă audă, nu este cine să mă mângâie, nu este cine să-mi spună o vorbă bună. Fă-te tu toate acestea pentru mine, Sfinte Efrem, şi aşa cum eu nu ştiu, tămăduieşte şi limpezeşte sufletul meu, ridicându-mă întru nădejde şi lumină.

Ştiu că e de necuprins cu mintea toată pătimirea ta mucenicească, şi tocmai de aceea te rog pe tine, căci ştiu că ai răbdat urâciuni nemăsurat mai mari decât ceea ce rabd eu acum. Fie-ţi milă de mine ca de un frate mai mic şi foarte neputincios şi rânduieşte în aşa fel, încât prin această durere pe care o trăiesc acum să cunosc mai bine ostenelile tale muceniceşti şi ceea ce înseamnă purtarea de fiecare zi a crucii. Amin.”

Roagă-te Sfântului Efrem cel Nou zilnic cu credința că vei primi ajutor grabnic.

Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate