Ritualul șocant pe care îl fac românii la înmormântări! Legea creştină interzice aceste obiceiuri păgâne

Chiar dacă este un fenomen care ne sperie teribil, vrem nu vrem moartea face parte din cilcul vieții. În România, oamenii respectă câteva obiceiuri specifice atunci când vine vorba despre înmormântările ortodoxe. Puțini știu însă că unul dintre cele mai vechi ritualuri româneşti este de fapt unul păgân.

Spre exemplu, în  zona Olteniei oamenii s-au obișnuit să așeze la căpătâiul defunctului nouă pietricele de mărimea unor alune. Acestea se ţin în acest loc până când decedatul este scos din casă şi dus spre groapă. Un alt obicei este să legi picioarele decedatului cu sfoară, iar sfoara se folosește mai apoi la legături malefice în magia obscură. O superstiție străveche spune că oglinzile din casa unde se află mortul se acoperă cu o pânză albă, iar oalele se răstoarnă cu fundul în sus pentru a împiedica întoarcerea sau poposirea sufletului decedatului în locul unde a trăit.

Care este semnificația acestor obiceiuri păgâne?

Se spune că numărul 9 are o semnificaţie sacrală în creştinism, dar şi în mai multe mitologii păgâne. În alte zone din țara noastră, pe lângă aceste nouă pietricele, se aşează şi o bucăţică de marmură albă, dar şi săpunul folosit la scăldatul mortului. Toate aceste obiecte se pun într-o perniță lângă capul decedatului.

Cu toate că aceste tradiţii sunt vechi de sute de ani, multe familii de români le respectă. Puțini știu încă că aceste obiceiuri străvechi sunt de fapt păgâne şi nu ar trebui să fie folosite în ritualuri creştine.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Caz tragic în biserică! O femeie din Lugoj a murit în timp ce se ruga

Informații uluitoare despre Chivotul Legii! Arheologii caută un sit biblic vechi de mii de ani

'Timpul în care trăim este unul privilegiat' – interviu cu diaconul Sorin Adrian Mihalache

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate