Informații uluitoare despre Chivotul Legii! Arheologii caută un sit biblic vechi de mii de ani

În această vară, arheologii plănuiesc să excaveze un sit biblic, care este considerat de importanță majoră, în care ar trebuie să fie localizat Chivotul Legii. Această zonă este menţionată în Biblie drept Kiryat Ye’arim sau Chiriat Iearim. Este situată la aproximativ 12 kilometri de partea de vest a Ierusalimului.

În prezent, regiunea se numeşte „El-Deir Azar”, care este probabil derivată din personajul biblic Eleazar. El este cel care a adus Chivotului Legământului în această locaţie. De asemenea, povestea spune că El-Deir Azar şi Chiriat-Iearim sunt unul şi acelaşi loc. Această movilă de pământ se întinde pe o suprafaţă de cinci hectare, conform lonews.ro. Organizatorii săpăturilor speră să facă lumina asupra locaţiei, în ce priveşte perioada regelui biblic David.

În Biblie se menționează Kiryat Ye’arim, de câteva ori. Se spune despre el că la un oraş iudait, situat în apropierea Ierusalimului. Arheologii plănuiesc să găsească ruinle unui templu antic, despre care se crede că a existat în această locație. Dacă vor fi găsite, ruinele ar putea oferi mai multe relaţii despre practicile cultice de după Iuda, în epoca fierului.

Unii cred că săpăturile ar putea oferi mai multe indicii referitoare la informaţiile biblice despre Iuda şi statutul Ierusalimului în aceeaşi perioadă. De asemenea, tot cu această ocazie ar putea ieși la iveală informaţii privind autenticitatea istorică a istoriilor biblice, mai ales privind Chivotul Legii. Mai mult, s-ar mai putea dovedi, că un templu antic dedicat Dumnezeului lui Israel a existat altădată, aici. Specialiştii susțin că acest lucru ar fi „rezonabil”.

Chivotul Legii a fost păstrat în condiţii de siguranţă la Kiryat Ye’arim, timp de două decenii, după ce a fost returnat de filisteni fiilor lui Israel, potrivit Cărţii lui Samuel.

Chivotul Legământului este, de fapt, un obiect descris în Biblie, care ar conţine tăbliţele de lut cu Cele Zece Porunci primite de Moise pe Muntele Sinai, Toiagul lui Aaron. De asemenea, acesta ar conținut şi o cantitate mică de mana, hrană cu care s-au hrănit evreii timp de 40 de ani în deşert. Până în prezent, nu există nicio mențiune despre distrugerea acestuia. De asemenea, nu există nicio referinţă contemporană despre existenţa Chivotului Legii.

„1. După aceea Betaleel a făcut chivotul din lemn de salcâm, lung de doi coti şi jumătate, larg de un cot şi jumătate şi înalt tot de un cot şi jumătate;
2. L-a îmbrăcat cu aur curat pe dinăuntru şi pe din afară, iar împrejur i-a făcut o cununa de aur.
3. A turnat pentru el patru inele de aur, pentru cele patru colţuri de jos ale lui: două inele pe o latura şi două inele pe cealaltă latura.
4. A făcut două pârghii de lemn de salcâm, le-a îmbrăcat cu aur,
5. Şi le-a vărat prin inelele de pe laturile chivotului, că să poarte chivotul cu ele.
6. A făcut apoi capacul chivotului de aur curat: lung de doi coti şi jumătate şi lat de un cot şi jumătate.
7. A făcut de asemenea doi heruvimi de aur, lucraţi din ciocan, pentru cele două capete ale capacului,
8. Şi i-a aşezat unul la un capăt şi altul la celălalt capăt al capacului. Heruvimii aceştia erau făcuţi că ieşind din capac la cele două capete ale lui.
9. Cei doi heruvimi îşi întindeau aripile unul spre altul, umbrind capacul, iar fetele lor erau îndreptate una către altă, privind spre capac.' (Ieşirea – a două carte a lui Moise; 37)

Foto: libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Ce este echinocțiul de primăvară și cum îi influențează pe ortodocși

Suntem suflete unice – Cum dobândim profunzimea inimii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Spiritualitate