Ce se întâmplă în organismul femeilor după chimioterapie și radioterapie? Diagnosticul dur care se pune în 80% dintre cazuri

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Diagnosticul de cancer, indiferent de tipul acestuia, lasă urme adânci în sufletul pacientului. După chimioterapie și radioterapie, în organismul femeilor pot să apară o mulțime de schimbări, iar în 80% dintre cazuri, acestea primesc un al doilea diagnostic, la fel de dur și care ajunge să le dea viața peste cap.

Chimioterapia și radioterapia sunt două dintre procedurile care reușesc să distrugă celulele canceroase din corp și să stopeze evoluția cancerului. Efectele puternice ale acestor tratamente și-au dovedit eficiența în tratarea cancerului, dar de cele mai multe ori, efectele adverse au reprezentat o nouă lovitură pentru pacienți.

Ce se întâmplă în organismul femeilor după chimioterapie și radioterapie?

Tratamentele pentru stoparea cancerului sunt, de cele mai multe ori, agresive și pot produce reacții puternice la nivelul organismului. Invitată în emisiunea “Lifestyle sănătos”, Marilena Băluță, medic specialist obstetrică-ginecologie, supraspecializată în prelevarea ovocitelor, a explicat ce se poate întâmpla în organismul femeilor după chimioterapie și radioterapie.

“Nu aș spune chiar că face ravagii. Succesul terapeutic al unui cancer depinde foarte mult de stadiul în care este descoperit și de forma anatomopatologică care îi dă elementul de gravitate. Sigur că, fiecare tip de cancer, cu forma lui particulară, anatomopatologică, necesită o anumită schemă terapeutică. Această schemă terapeutică, dacă include agenți care distrug într-adevăr ovarele, complicația pe termen lung este infertilitatea. Adică sunt substanțe terapeutice și aici mă refer la agenții alchilanți, care dau infertilitate în 80% dintre cazuri, fie că vorbim de femei, fie că vorbim de bărbați. Chimioterapia, dacă asociază un agent alchilan, sigur că șansa ca femeia să rămână infertilă este mult mai mare decât o altă schemă terapeutică care nu include un acest agent terapeutic.”, a explicat Marilena Băluță, medic specialist obstetrică-ginecologie.

În mai bine de 80% dintre cazuri, femeile care fac un astfel de tratamente nu mai pot concepe un copil, șansele de a rămâne infertile fiind ridicate. Din acest motiv, înainte de a începe tratamentul, femeile pot alege să le fie prelevate ovocite, existând posibilitatea ca acestea să fie folosite ulterior, în momentul în care femeia decide să rămână însărcinată.

Urmărește materialul video pentru a vedea explicația Marilenei Băluță, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Foto: 123rf.com

Citește și:

5 schimbări pe care le poți face pentru a preveni cancerul de colon

Carcinomul cutanat este cel mai frecvent cancer de piele. Este mai puțin periculos decât melanomul, dar apare mult mai des

Microchirurgia Mohs este soluția ideală în carcinomul cutanat. Rata de vindecare este până la 99%

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului