5 schimbări pe care le poți face pentru a preveni cancerul de colon

5 schimbări pe care le poți face pentru a preveni cancerul de colon

Stilul de viață poate influența buna funcționare a colonului, motiv pentru care anumite schimbări pot avea capacitatea de a reduce în mod semnificativ riscul de a dezvolta cancerul de colon. Această afecțiune gravă ar putea fi prevenită urmând 5 pași simpli.

Cauza exactă care duce la apariția cancerului de colon nu a fost descoperită, dar specialiștii sunt de părere că stilul de viață nesănătos poate reprezenta un factor important care poate duce la declanșarea bolii. Kilogramele în plus, fumatul sau consumul de alcool pot favoriza apariția unor probleme la nivelul colonului, iar în cazuri grave, acestea se pot transforma în cancer de colon.

5 schimbări pe care le poți face pentru a preveni cancerul de colon

Adoptarea unui stil de viață sănătos nu este importantă doar pentru a preveni cancerul de colon, ci și pentru a evita declanșarea altor afecțiuni grave și care pot ajunge să pună viața în pericol. Specialiștii sunt de părere că respectând 5 reguli de bază, riscul de a dezvolta cancer de colon poate fi redus, scăzând astfel numărul persoanelor care își pierd viața după ce au fost diagnosticate cu această afecțiune.

1. Nu renunța la carbohidrați

Carbohidrații sunt de multe ori eliminați din dietă de către persoanele care își doresc să piardă în greutate. Chiar dacă consumul lor ar trebui să se încadreze în anumite limite, specialiștii sunt de părere că aceștia nu ar trebui eliminați definitiv din dieta zilnică. Carbohidrații au proprietăți antiinflamatorii și asigură o funcționare corectă a organismului, prevenind problemele intestinale, potrivit mirror.co.uk.

2. Consumă fructe și legume

Fructele și legume sunt esențiale pentru sănătate. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale sau fibre, iar toate acestea pot lupta împotriva cancerului de colon.  Recomandarea specialiștilor este ca fructele și legumele să fie consumate zilnic, în special cele cu un conținut ridicat de vitamina C.

3. Evită carnea procesată

O mulțime de studii au arătat că între bolile intestinale și consumul de carne roșie sau procesată există o legătură destul de strânsă. Pentru a reduce riscurile, specialiștii recomandă consumarea a mai puțin de 500 g de carne roșie pe săptămână. În plus, aceștia atrag atenția că mezelurile ar trebui evitate, acestea având efecte dintre cele mai nocive asupra organismului.

4.  Consumă mai mult pește

Carnea roșie ar putea fi înlocuită cu succes de felurile de mâncare care au la bază peștele. Somonul, macroul, hamsiile sau sardinele pot ajuta organismul să funcționeze mult mai bine, prevenind dezvoltarea cancerului de colon. Peștele este bogat în omega-3 și vitamina D, având o mulțime de proprietăți antiinflamatorii.

5. Nu exagera cu băuturile alcoolice

Consumul de alcool este vinovat de apariția foarte multor boli grave, motiv pentru care specialiștii atrag de fiecare dată atenția că deși nu ar trebui eliminat total din dietă, acesta ar trebui consumat cu moderație.

Bianca Hriscu

Foto: 123rf.com

Citește și:

Carcinomul cutanat este cel mai frecvent cancer de piele. Este mai puțin periculos decât melanomul, dar apare mult mai des

Microchirurgia Mohs este soluția ideală în carcinomul cutanat. Rata de vindecare este până la 99%

Factorul genetic în declanșarea cancerului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din #NUcancerului