De ce să practici arte marțiale? 5 beneficii la care nu te-ai fi gândit

Poate părea un sport dur, de contact, în care femeile nu prea au ce căuta. Îl asociem cu duritatea, cu tăria de caracter și considerăm masculinizează. Sunt părinți care își împiedică fetele să meargă la sală considerând că artele marțiale sunt pentru băieți'.

Când o femeie decide să înceapă să practice acest sport, în jurul ei se creează o adevărată isterie și invariabil e bombardată cu întrebări de genul: La vârsta ta?', Ai pățit ceva?'

Ȋn ciuda tuturor ideilor preconcepute despre artele marțiale, am aflat de la instructori profesioniști că este un sport pentru toate vârstele, pentru orice sex. Mai mult, artele marțiale sunt recomandate pentru femei deoarece practicarea acestor sporturi aduce o serie de beneficii la care nu v-aţi fi gândit.

5 beneficii ale practicării artelor marțiale

  1. Învață femeile să se apere. Artele marțiale nu au fost inventate pentru a răni, ci pentru ca cei aflaţi în situaţii de vulnerabilitate să se poată apăra. Și cine are mai mare nevoie de protecție decât o femeie care se întoarce de la serviciu seara, pe întuneric? Prin practicarea artelor marțiale va ști să facă față unei situații dificile și să scape cu bine atunci când va fi agresată de un necunoscut.
  2. Artele marțiale ajută la restabilirea echilibrului emoţional. Se știe că femeile au uneori toane din cauza nivelului hormonal sau stresului. Prin practicarea regulată a artelor marțiale se recapătă echilibrul emoțional, deoarece sportul ajută la eliberarea endorfinelor, stimulează circulația sangvină, creierul și toate țesuturile se oxigenează, iar starea de bine își face apariția.
  3. Reglează ciclurile menstruale. Dacă vă confruntați cu sindromul premenstrual și simptome asociate menstruaţiei, puteți constata că după câteva antrenamente acestea dispar. Ba chiar cantitatea eliminată la menstruație se reduce considerabil odată cu practicarea sportului.
  4. Artele marțiale întăresc psihicul femeilor, cresc voința, încrederea în sine, capacitatea de rezistenţă și adaptare la schimbări și, cel mai important, alungă fricile de orice fel. În timpul antrenamentelor se exersează atât partea fizică, cât și cea mentală prin practicarea unor exerciții de meditație și imaginație.
  5. În sală se învață anumite tehnici ce cresc autocontrolul și capacitatea de a lua decizii. Veți învăța să vă coordonați atât mișcările, cât și mintea pentru a acționa întotdeauna oportun cu interesele pe care le aveți.

Citește și

Cât de benefice sunt artele marțiale în educația copilului

Cum să-ți asiguri propria sănătate: 3 principii de bază ale unui stil de viață sănătos

Sursa foto 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului