Remedii naturale pentru tuse
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2018/11/shutterstock_171526592.jpg)
Indiferent că este seacă sau productivă, tusea este întotdeauna neplăcută. Ea poate să apară la debutul unei răceli, pe parcursul sau la finalul acesteia. Chiar dacă răceala trece într-o săptămână, tusea poate să rămȃnă uneori o perioadă îndelungată. Devine sâcâitoare, obositoare, iar siropurile pot să nu mai producă efecte după un timp. Iată care sunt cele mai eficiente remedii naturale pentru tuse:
Tusea trebuie privită și ca pe o modalitate prin care corpul se curăţă de ceea ce nu-i face bine, de secreţiile accumulate. Prin tusea productivă, urmată de expectoraţie, se elimină tot ce îi este dăunător. Cu toate acestea, tusea nu poate fi o experienţă plăcută și căutăm soluţii să scăpăm de ea cât mai repede. Atunci când se prelungește prea mult, devine îngrijorătoare. O tuse care nu cedează în două sau trei săptămâni poate fi simptom al unei afecţiuni pulmonare.
Iată care sunt cele mai eficiente remedii naturale pentru tuse:
Dacă ai răcit și tusea nu te lasă să dormi, ori să îți desfășori activităţile obișnuite, atunci poţi apela la unele remedii naturale care vor grăbi vindecarea ei, cum ar fi:
– Ceaiul de pătlagină – îl foloseau bunicile, în copilăria noastră, aunci când opţiunile de tratament erau reduse. Ceaiul de pătlagină nu este un mit. Vei observa că, dacă bei 2-3 căni cu ceai cald zilnic, tusea va dispărea ca prin minune.
– Miere cu ghimbir proaspăt ras – acţionează rapid asupra tusei, fie că este seacă sau uscată. Curăţă căile respiratorii, așa că nu vei mai avea senzaţia aceea de iritaţie pe gât, calmează durerile de gât, scade durata răcelilor, iar dacă este consumată de la primele simptome oprește răceala.
– Ceai de ceapa, nuci și miere. Îţi mai amintești gustul lui? Se fierbe o ceapă tăiată pe jumătate cu câteva nuci întregi (după ce au fost spălate bine pe coajă). Se lasă zece minute să clocotească, la foc mic. Cȃnd se mai răcește, ceaiul astfel obţinut se ȋndulcește cu miere și se bea cȃt este călduţ. Acţionează eficient împotriva tusei, ajutând la expectoraţie.
– Suc de ridiche neagră. Se scobește bine cu un cuţit o ridiche neagră de dimensiuni potrivite, apoi se umple cu zahăr sau miere. Atunci când zahărul se topește, iar conţinutul devine un sirop auriu se bea. Este excelent pentru imunizare și alungă tusea rapid.
Foto: Shutterstock
Citește și:
Cum obții găluște de griș perfecte. Secretul dezvăluit de bloggerul culinar Laura Laurențiu
Ce sunt, de fapt, shake-urile și când este recomandat să le consumi
Cum să crești un copil fericit?