Vin sărbătorile! Folosește mai puțin și mai rar telefonul mobil

sarbatori-fara-telefon-mobil

Telefonul mobil a devenit acel obiect indispensabil pe care îl purtăm permanent cu noi. Avantajele utilizării mobilului sunt multe, dar pe termen lung pot apărea și dezavantaje ca de exemplu lipsa intimităţii, dependenţa, radiaţiile pe care le emite. Cu siguranţă te-ai gândit, măcar odată, că telefonul mobil a ajuns să îţi invadeze spaţiul personal. Și pentru că sărbătorile bat la ușă, folosește mai puțin și mai rar telefonul mobil.       

Dacă vrei să te bucuri de o vacanţă de Crăciun reușită, liberă de orice constrângeri, ia în calcul posibilitatea de a renunţa la utilizarea telefonului mobil sau măcar de a rări folosirea lui. Promovarea internetului și asocierea lui cu concediile, alături de selfie-urile care ating cote inimaginabile, te pot determina să crezi că nu poţi rezista o săptămână fără telefonul mobil. Iată ce spun studiile: aproximativ 2 persoane din 10 ar fi dispuse să își petreacă concediul fără a fi deranjate de mobil (conform unui studiu efectuat ȋn Spania de către un operator mobil).

Restul de 8 persoane care aleg să își ia telefonul de sărbători (ceea ce am putea exprima în procente ca 80%) ȋl folosesc în special pentru a face fotografii, pentru a comunica cu familia, prietenii, pentru a-și verifica și posta pe profilul de pe reţelele sociale sau pentru a efectua unele activităţi legate de serviciu.

Dacă ești dintre acele persoane care se tem să plece de acasă fără telefonul mobil, iată câteva metode pentru pentru a limita utilizarea lui de sărbători:

– Dezactivează notificările. Dacă vrei să nu te deranjeze nimeni și nimic ȋn această perioadă din an ȋncărcată de semnificaţie, alege să ȋţi dezactivezi toate notificările. Fie că este vorba despre alarme, e-mailuri, mesaje, alerte sau știri, ele ȋţi vor ocupa mare parte din timp și vei uita să te bucuri de sărbători alături de cei dragi. Deconectează-te măcar o săptămȃnă pentru a putea să te bucuri de odihna și relaxarea care ţi-au lipsit ȋn timpul anului.

– Alocă doar o oră pe zi pentru telefonul mobil. Dacă nu poţi să renunţi la mobil pentru o săptămână și alegi să îl iei cu tine, încearcă măcar să îţi gestionezi timpul petrecut în concediu. Folosirea telefonului pentru o oră pe zi înseamnă mai mult decât suficient. Poți face fotografii, poţi comunica cu rudele și prietenii. De asemenea, îţi poti verifica notificările și mesajele, iar în restul timpului poţi să te bucuri de destinaţia aleasă.

– Deconectează datele mobile. Dacă nu vrei ca telefonul mobil să îţi ocupe tot timpul liber, o alegere excelentă o reprezintă deconectarea datelor (inclusiv wi-fi). Din păcate, ne aflăm în plină febră a selfie-urilor. Din această cauză uităm să ne bucurăm de locurile noi pe care le descoperim și preferăm să le fotografiem. De ce să nu ne simţim liberi și să renunţăm la constrângeri măcar de sărbători? Deconectând datele vei evita ca orice notificare să îţi perturbe buna dispoziţie și clipele petrecute alături de cei dragi.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Cum să crești un copil fericit?

Ce haine ar trebui să porți în funcție de zodie? Așa poți descoperi ce stil vestimentar ți se potrivește

Sedentarismul, mai nociv decât fumatul

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate