Regula 80/20 te ajută să ai o relație perfectă. Uite cum funcționează

80/20

80/20

Regula 80/20 este celebră în toată lumea și poate fi aplicată aproape în orice domeniu. Mai exact, poți aplica regula 80/20 când vine vorba de dieta pe care o ții, de banii pe care îi risipești și chiar și atunci când faci referire la exercițiile pe care le faci la sală.

Ce este regula 80/20?

Regula 80/20 este cea care vorbește despre faptul că în majoritatea cazurilor 20% reprezintă esențialul, iar 80% sunt doar lucruri de context. Pentru ca lucrurile să funcționeze perfect trebuie să ne concentrăm atenția către acele aspecte care chiar contează și să lăsăm de-o parte detaliile neimportante. Această regulă se mai numește și regula lui Pareto și asta pentru că ea a fost propusă de economistul italian Vilfredo Pareto.

Cum aplicăm regula 80/20 în relația de cuplu?

Când trebuie aplicată în relația de cuplu, regula 80/20 se concentrează în jurul ideii că persoana de lângă tine nu îți poate îndeplini dorințele chiar tot timpul. Fiecare dintre cei doi parteneri are dreptul ca 20% din timp să și-l acorde lui. Mai exact, în acest timp fiecare partener se poate bucura de hobby-urile pe care le are și poate face activități care să îi bucure sufletul. În relațiile lungi în care cei doi sunt obișnuiți să își petreacă majoritatea timpului împreună, această regulă contribuie la ideea de spațiu de care fiecare partener are nevoie pentru a se regăsi, potrivit independent.co.uk.

Această regulă face ca încrederea în cuplu să fie mult mai mare, iar relațiile devin tot mai sudate și mai trainice. Ideea că fiecare are dreptul la un timp pe care îl poate petrece fără să dea socoteală celuilalt partener poate ajuta multe persoane care au ajuns într-un punct mort al relației. Cu toate astea, trebuie luată în calcul posibilitatea ca unul dintre parteneri să considere că și înșelatul ar putea intra în acel procent de 20%, lucru care este greșit și care ar duce la ruinarea și destrămarea relației de cuplu.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Dacă mergi la biserică trebuie să respecți niște reguli! Ce nu ai voie să faci în Casa Domnului

Micul-dejun al copiilor: 10 reguli de la care nu trebuie să te abați

Regulile de viață ale lui Paracelsus, reguli de aur pentru o viață perfectă

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex