Regulile de viață ale lui Paracelsus, reguli de aur pentru o viață perfectă

femeie fericita

În secolul XVI, alchimistul elveţian Paracelsus a elaborat câteva reguli considerate de aur pentru o viaţă perfectă. Deşi au fost multă vreme uitate, legile lui Paracelsus au fost redescoperite de lumea modernă şi sunt considerate mai actuale că oricând.

Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim, cunoscut în secolele viitoare drept Paracelsus, este considerat a fi părintele toxicologiei. El a fost apreciat pentru teoriile sale revoluţionare în medicină. A fost iniţiatorul mişcării iatrochimice, unul dintre primii alchimisti şi printre marii oameni de ştiinţă ai Renaşterii.

Totodată, el a rămas în istorie ca autorul unor reguli de aur ale vieţii'. Se spune că regulile de viață ale lui Paracelsus au fost transcrise după viziunile pe care le-ar fi avut în cursul căutărilor sale ezoterice şi kabalistice. În ciuda personalităţii controversate a autorului lor, acestea au fost unanim apreciate de savanţii vremurilor de atunci dar şi de acum.

Regulile de viață ale lui Paracelsus, mai actuale ca oricând

1- Conservă-ţi energia proprie. Fă cât mai mult bine cu putinţă şi ajută pe cel aflat în nevoie, dar fără slăbiciuni şi sentimentalisme inutile şi niciodată mai mult decât trebuie. Că să poţi face bine celor din jur trebuie să îţi fie inatai de toate şi ţie bine.

2- Nu urî. Iartă ofensele şi încearcă să doreşti binele şi bunăstarea chiar şi duşmanilor tăi. Suntem cu toţii fiinţe minunate ghidate de o voce interioară iar sufletul tău este un templu, divin şi perfect. Nu îl lasă să fie corupt de ranchiună şi ura.

3- Ai grijă de propria sănătate. Respiră cât mai des cu putinţă aer proaspăt, folsind plămânii ritmic şi cât mai profund. La masă, mestecă mâncarea cât mai mult şi consumă multe fructe. Bea, cu înghiţituri mici, măcar doi litri de apă în fiecare zi. Fă un obicei din a te îmbăia zilnic, îţi va spori demnitatea şi respectul faţă de propria persoană.

4- Fugi de oamenii vanitoşi şi vulgari.
Ocoleşte-i pe cei josnici, leneşi şi bârfitori că şi pe cei cuprinşi de vicii şi alungă din spiritul tău plictiseală tristeţea sau gândul la sărăcie, chiar dacă ai motive pentru acestea.

5- Fii optimist.
Nu te teme de oameni sau de ceea ce ar putea aduce ziua de mâine. Frică şi neîncrederea în viitor aduc ele însele eşecuri şi dezastre. Singurul duşman de care trebuie să te temi eşti tu însuţi. Nu te gândi niciodată că eşti slab şi singur şi nu va există niciun rău care să te atingă.

6- Meditează.
În linişte şi aer curat, cel puţin câte o jumătate de ceas în fiecare zi. Astfel, îţi vei descoperi vocea interioară, poţi ajunge la idei strălucite care îţi pot schimbă existenţa, îţi vei întări mentalul şi spiritul şi te pune în contact cu energiile bune.

7- Fii discret. Menţine tăcerea cât mai îndelung cu putiinţă, asupra tuturor chestiunilor personale. Nu lasă să ştie ceilalţi, chiar dacă îţi sunt prieteni sau rude, ceea ce crezi, gândeşti, auzi, înveţi, ştii, sau descoperi.

Citește și 8 reguli care îți fac viața mai frumoasă

Adrian Ciltan

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Spiritualitate