Qigong, arta vietii

Beneficiile practicarii qigong
La copii, predat cu rabdare si in doze mici, incurajeaza dezvoltarea atentiei si constientizarea propriului corp. Adultii beneficiaza de relaxarea si mobilizarea articulatiilor – in cazul persoanelor sedentare – si de o mai buna "circulatie a energiei", minus oboseala si transpiratie.

Qigong intareste rezistenta fizica a sportivilor si a celor care depun eforturi deosebite, oferind si mai multe avantaje persoanelor in varsta, pe care le ajuta sa-si imbunatateasca sanatatea.

Qigong stimuleaza sistemul imunitar, reduce inflamatiile, reface tesuturile. Are efect calmant, inlatura stresul si efectele lui, fiind folosit in tratamentul anxietatii, insomniei si depresiei.

Instantaneu surprins la unul dintre cursurile maestrului Lin Kai Ting in Bulgaria (Nisipurile de Aur)

Aplicatiile qigong
Qigong a devenit un subiect de interes stiintific in China anilor 1950, iar din 1980 cercetatorii chinezi au inceput sa-i studieze sistematic efectele.

Din 1994, Institutul National American de Sanatate a finantat primul proiect de cercetare aprofundata a efectelor qigong asupra sanatatii. Medicii americani au observat ca practicantii acestei arte se imbolnavesc mai rar.

In China exista numeroase institute de cercetare si aplicatii medicale ale qigong, iar oamenii participa in numar mare la cursuri, primesc invataturile maestrilor, insotite sau nu de acupunctura, masaj terapeutic etc.

Majoritatea spitalelor din China au sectii de qigong ca metoda de tratament ori sunt in intregime bazate pe acesta.

Directorul unui institut renumit pentru tratarea prin qigong a paraliziilor crede ca practicarea in grup a acestei arte produce un efect de "camp" asemanator celui magnetic sau electric, cu efecte benefice asupra fiecarui individ in parte.

Din 1970, sportivii din Shanghai au folosit practica qigong la antrenamente. In prezent, aceste metode sunt utilizate si de loturile sportive ale altor tari, cum ar fi Germania si Japonia, cu bune rezultate in depasirea emotiilor si obtinerea de rezultate mai bune in competitii.

Practica qigong
Exercitiile qigong, in miscare ori statice, sunt concentrate pe activitatea mentala, respiratie si pozitie, integrand corpul, mintea si spiritul intr-un tot unitar. Exista multe metode de qigong in China. Numai qigong-ul traditional are 3.600 de scoli, fiecare scoala poate avea 10.000 de metode, dar toate au o singura radacina.

In lume, exista cinci stiluri traditionale de qigong: daoist, confucianist, budist, cel al artelor martiale – wushu qigong – si qigong-ul medical. Marele scop al qigong este sanatatea si longevitatea proprie, iar la un nivel superior, contributia adusa in folosul intregii omeniri.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Fitness