Porc thailandez cu lapte de cocos
De curând am încercat o rețetă altfel, dar rezultatul a fost extraordinar. Iată cum se face porcul thailandez cu lapte de cocos:
* 4 porții * timp de preparare 45 de minute
INGREDIENTE
4 bucăți pulpă porc (cu cât mai puțină grăsime)
1 lingură ulei
1 cana suc de roșii (preferabil natural)
250 g ciuperci feliate
1 ardei gras roșu, tăiat fâșii
3 linguri scorțișoară
4 linguri lapte de cocos
2 linguri de miere
1 lingură sos chilli
2 cepe verzi
MOD DE PREPARARE
1. Într-o tigaie încăpătoare pune la prăjit porcul tăiat bucățele în ulei. Lasă-l câteva minute, până se deschide la culoare carnea.
2. Într-un castron amestecă sucul de roșii cu sosul chilli și mierea, apoi toarnă conținutul peste carnea de porc.
3. Adaugă scorțișoara în ploaie și amestecă. Lasă să fiarbă la foc mediu timp de 10 minute.
4. După cele 10 minute adaugă ardeiul gras tăiat fâșii, mai ține tigaia pe foc 5 minute.
5. Adaugă apoi ciupercile, iar după alte 5 minute toarnă laptele de cocos.
6. Cu 5-10 minute înainte să fie mâncarea gata, adaugă și ceapa verde. Se servește cald, opțional poți adăuga pe deasupra alune mărunțite.
Poftă bună!