Plăcintă orientală, ușor de făcut, explicată de Chef Hatem Mattar

Fiteer (plăcintă) sau feteer meshaltet este un amestec de ingrediente coapte într-o cocă moale și subțire, la cuptor iar rezultatiul este o plăcintă în straturi cu un gust uimitor. Acesta este unul dintre cele mai faimoase alimente egiptene, cu o istorie care datează din vremurile antice când era numit „feteer maltoot'. Se spune că fiteer a fost una dintre ofrandele egiptenilor antici către zei în templele lor.

Odată cu trecerea timpului, fiteerul a trecut de la o generație la alta până când a devenit una dintre cele mai esențiale preparate tradiționale din Egipt. Este servit mai ales în ocazii precum nunți și petreceri, în special în zonele rurale. Fiteerul este menit să reprezinte generozitatea și ospitalitatea. Soțiile egiptene de obicei îl coc și îl oferă prietenilor și musafirilor cadou, atunci când pleacă.

Chef Hatem Mattar, de la The Farm / House at Souk Madinat Jumeirah, explică, în exclusivitate pentru Avantaje, cum se prepară acest fel tradițional egiptean, și care sunt ingredientele necesare.

Urmărește clipul video:

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Retete culinare