Tortilla cu pui
4 porții, gata în 30 de minute, 554 calorii per porție, 25 g grăsimi, 50 g carbohidrați
Ingrediente necesare
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1 ardei gras galben, tăiat felii
1 legătură ceapă verde, tocată
200 g porumb dulce din conservă, scurs de lichid
35 g condiment picant mexican
2 linguri piure de roșii
300 g salsa de roșii
200 g friptură de pui, bucăţi
4 buc tortilla
1 buc avocado
Zeama de la 1 lămâie
O mână frunze de coriandru
50 g telemea, sfărâmată
sare și piper
Cum prepari tortilla cu pui
1 Într-un vas larg, prăjește în 1 lingură de ulei ceapa și ardeiul gras 3 minute. Adaugă porumbul și condimentul și ține pe foc, amestecând, 3 minute.
2 Apoi, adaugă piureul de roșii, salsa și friptura și încălzește complet.
3 Porționează în tortilla și pliază-le, fixând cu o scobitoare. Zdrobește avocado și combină cu lămâia, un praf de sare și piper și lasă deoparte.
4 Încinge uleiul rămas și prăjește foile de tortilla 1 min pe fiecare parte, până când se rumenesc.
5 Așază-le pe hârtie absorbantă, îndepărtează scobitorile și taie fiecare tortilla în două. Servește cu avocado, coriandru tocat și telemea.