Piept de pui aromatizat, la grătar
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/06/piept-pui.jpg)
Marinata acrișoară frăgezește carnea și îi adaugă arome delicioase.
• 4 porții • Gata în 20 min + 30 min pentru marinat • 285 calorii per porție • 13 g grăsimi
INGREDIENTE
■ 4 buc piept de pui
■ 3 linguri ulei de măsline
■ Zeama de la 1 lămâie și coaja răzuită de la 2
■ 3 lingurițe sumac – din magazinele de mirodenii orientale
■ 2 lingurițe chimen măcinat
■ 2 linguri coriandru sau pătrunjel, tocat
■ 1 ceapă roșie, tăiată julien
PENTRU SERVIT
■ 1 lingură pastă de susan- tahini – combinată cu 6 linguri iaurt
■ 1 castravete, tăiat felii
■ Sferturi de lămâie
■ Lipii încălzite pe grătar
MOD DE PREPARARE
1 Aplatizeaza carnea cu ajutorul sucitorului. Așaz-o într-un bol la marinat 30 min cu 2 linguri ulei de masline, coaja de lamâie, jumatate din zeama, condimentele si verdeața.
2 Combina ceapa roșie cu uleiul, zeama de lamâie și sumacul ramas.
3 Încinge gratarul cu carbuni sau pe cel din fonta și frige carnea 4-5 min pe fiecare parte. Servește cu ceapa roșie, pasta de susan și iaurt, castravetele, sferturi de lamâie și lipii.