Picioarele sănătoase, secretul unei vieți îndelungate

De ce este important să ne ocupăm de sănătatea picioarelor

Secretul unei vieți îndelungate este grija pentru sănătate, iar atunci când organismul funcționează în limite normale, riscul de a dezvolta afecțiuni grave este mult mai scăzut. Deși foarte puține persoane acordă atenție îngrijrii picioarelor, medicii susțin că acestea reprezintă temelia sănătății.

Ne facem anual analizele, mergem la controale medicale, dar puține sunt situațiile în care ne adresăm medicului specialist pentru a vedea care este situația articulațiilor noastre și dacă există probleme la nivelul picioarelor. Cu toate că nu pare un lucru vital, specialiștii atrag atenția că sănătatea picioarelor este foarte importantă pentru a evita probleme mai grave de sănătate.

De ce este important să ne ocupăm de sănătatea picioarelor?

Specialiștii sunt de părere că grija pentru sănătatea picioarelor ar putea crește calitatea vieții. Prin acest lucru poate fi îmbunătățită postura și pot fi prevenite accidentările, potrivit dailymail.co.uk. Foarte mulți adulți cu vârsta peste 65 de ani au dezvoltat probleme serioase de sănătate în urma căzăturilor. Fracturile de șold sau traumatismele craniene se numără printre afecțiunile cauzate de problemele apărute la nivelul picioarelor.

Medicii explică modul în care fiecare picior ar trebui să funcționeze respectând principiul unui trepied perfect echilibrat. Mai exact, degetul mare, călcâiul și degetul mic sunt asemănate sunt cele trei puncte care ar trebui să formeze trepiedul. În plus, fizioterapeuții și experții în fitness vorbesc și despre importanța musculaturii. Mușchii din pelvis și abdomen au un rol important în menținerea poziției verticale și în a proteja spatele de leziuni. Musculatura piciorului este esențială pentru a preveni fracturile. După 30 de ani, oamenii încep să piardă din masa musculară, iar fenomenul tinde să se accelereze după 50 de ani. Din acest motiv, specialiștii recomandă exercițiile fizice pentru întărirea musculaturii, acestea asigurând sănătatea picioarelor și articulațiilor.

Pentru a evita problemele grave de sănătate, specialiștii recomandă un control medical anual pentru a vedea dacă există probleme la nivelul picioarelor și cum pot fi tratate acestea.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cât de periculoase sunt aromele din țigările electronice? Uite ce efecte nocive au la nivelul vaselor de sânge

Fertilitatea scade într-un ritm accelerat în România. Care sunt cauzele care îi împiedică pe români să devină părinți?

Remedii naturiste eficiente pentru a combate transpirația abundentă

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate