Remedii naturiste eficiente pentru a combate transpirația abundentă

Transpirația abundentă este o problemă a glandelor sudoripare care sunt stimulate mai mult decât în mod normal. Hiperhidroza reprezintă termenul utilizat pentru a descrie aceasta afecțiune incomodă. Ea poate afecta în egală măsura ambele sexe.

Cele mai predisuse zone vizate sunt: subrațul, tălpile, palmele, zona de deasupra buzei superioare și cea dintre picioare, potrivit csid.ro. Remediile naturale sunt un sprijin demn de luat în seamă în tratamentul hiperhidrozei, deoarece prin acţiunea lor pot ajuta sistemul nervos să reacţioneze corespunzător, iar astfel cantitatea de sudoare este mult diminuată. Ajutoarele din natură sunt folosite cu succes în medicina tradiţională de mii de ani.

Remedii naturiste eficiente pentru a combate transpirația abundentă

Iată câteva dintre cele mai eficiente ingrediente naturale care combaterea transpirației abundente:

Bicarbonatul de sodiu

Aplicat pe zonele cu probleme, chiar după ce ai ieşit de la duş are un efect răcoritor. În plus, acest ingredient nu împiedică transpiraţia, ci doar neutralizează acizii care dau mirosul neplăcut.

Bea zilnic ceai de salvie cu muşeţel

În 2 – 3 săptămâni rezultatele se vor vedea, susţin persoanele care au încercat şi această soluţie alternativă. Amestecă o linguriţă de salvie uscată sau proaspătă cu o linguriţă şi jumătate de petale de muşeţel, apoi adaugă conţinutul într-un ibric cu 200 mililitri de apă fiartă. Acoperă recipientul şi lasă pentru 10-15 minute, după care adaugă o linguriţă de miere pentru a îndulci ceaiul rezultat.

Magneziul

Adeseori, hiperhidroza este cauzată de carenţa de magneziu, care este un mineral esenţial pentru întregul corp. Potrivit unor cercetări, administrarea de 400 de miligrame de magneziu zilnic pot ajuta la un mai bun control al transpiraţiei excesive în doar o săptămână. Prin urmare, este indicat să consulți medicul pentru prescrierea corectă a suplimentelor sau a alimentelor bogate în magneziu (legume verzi şi colorate, fructe, seminţe, nuci, lapte, peşte, soia etc.).

În privinţa mirosului transpiraţiei, celebrul dr. Oz recomandă consumul de pir sau iarba-câinelui cum este numită în mod tradiţional. Această plantă, mai exact clorofila din compoziţia ei, ajută la distrugerea bacteriilor şi microbilor care provoacă mirosul neplăcut al transpiraţiei.

Foto: shutterstock.com

Alexandra Burlacu

Citește și:

Smoothie-ul care te scapă de kilogramele în plus recomandat de Lili Sandu: „Este plin de vitamine și antioxidanți'

Ce se întâmplă atunci când luăm antibiotice fără să fie necesar?

Zahărul de cocos, îndulcitorul natural cu o mulțime de beneficii pentru sănătate! De ce să îl incluzi în alimentație?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sanatate