Alege peste cu carnea tare si alba, cum ar fi stiuca ori somn, care nu se sfarama atunci cand este fript pe gratar.
Ingrediente:
- 1 somn, filetat si taiat bucati
Pentru marinata:
- 1 lingura rozmarin, tocat
- 1 lamaie – coaja rasa
- 2 linguri ulei de masline
Pentru sos:
- 4 ansoa, tocate
- 2 linguri capere, tocate
- 200 g rosii, tocate
- 1-2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingura otet de vin rosu
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare:
1. Combina ingredientele pentru marinata si unge uniform pestele; lasa la marinat timp de 30 de minute. Intre timp, combina ingredientele pentru sos; adauga sare si piper si da deoparte.
2. Presara pestele cu sare si piper si infige bucatile pe tepuse din metal; da la gratar timp de 8 minute, intorcand o data, pana cand se patrunde. Serveste cu sos deasupra.
Pofta buna!