Pe 9 februarie este sărbătoare mare în Calendarul Creștin Ortodox! Credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Nechifor

Puțini credincioși știu că pe data de 9 februarie este sărbătoare în Calendarul Creștin Ortodox. Biserica îl prăznuiește pe Sfântul Mucenic Nechifor, care este sărbătorit în această zi.

Povestea tragică de viață a Sfântului Mucenic Nichifor

Sfântul Mucenic Nichifor a trăit în secolul al III-lea și era prieten cu preotul creștin Sapriciu. Din păcate, la un moment dat cei doi nu s-au mai înțeles și s-au mai întâlnit. După un timp, Nichifor și-a venit în fire și a trimis câțiva prieteni la preotul Sapriciu să-l roage să-l ierte, scrie crestinortodox.ro. Pentru că nu a primit iertarea, Nichifor a mers singur la el și  i-a spus, și căzând la picioarele lui: „Iartă-mă, părinte, iartă-mă pentru Domnul'.

Sapriciu nu l-a iertat, iar Nichifor a plecat de la el rușinat. Din cauza prigonirii împotriva creștinilor, Sapriciu a primit pedeapsa de a i se tăia capul. În acel timp a alergat Nichifor către Sapriciu să-și ceară iertare. Prigonitorii i-au spus lui Nichifor: „Om nebun că ține niciodată n-am văzut. Iată acesta merge la moarte, iar tu cu tot dinadinsul ceri de la el iertare. Ce trebuință îți este să te împaci cu cel ce va muri îndată?'

Cu toate acestea, Sapriciu nu l-a iertat. Din acest motiv, Dumnezeu a luat darul Său de la Sapriciu, și îndată acesta s-a lepădat de El. Sapriciu a ales să nu fie ucis, făgăduind că va jertfi zeilor. Văzând Sfântul Nichifor că Sapriciu s-a lepădat de Hristos, a început să strige către calai: „Eu sunt creștin și cred în Domnul nostru Iisus Hristos, de Care Sapriciu s-a lepădat! Deci, tăiați-mă pe mine în locul lui'. Călăii n-au îndrăznit să-l ucidă fără voia ighemonului și toți se mirau că de bună voie se oferă morții, strigând: „Sunt creștin și zeilor voștri nu mă închin și nu voi jertfi'.

În urma acestei mărturisiri, Nichifor a fost tăiat pentru Hristos în locul lui Sapriciu și a sfârșit tragic.

Troparul Sfântului Mucenic Nichifor

Mucenicul Tău, Doamne Nichifor, întru nevoința sa, cunună nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta pe chinuitori a învins; zdrobit-a și ale demonilor neputincioasele îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Foto: doxologia.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Când începe Postul Paștelui 2018? Ce trebuie să faci în această perioadă

Este sau nu indicat să avem icoane în dormitor? Uite care este părerea preoților

De ce este bine să purtăm o cruciuliță la gât? Multe persoane nu știu acest lucru important

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate