De ce este bine să purtăm o cruciuliță la gât? Multe persoane nu știu acest lucru important

Purtarea unei cruciulițe la gât a devenit un obicei pentru foarte multe persoane și de multe ori, aceasta este considerată o bijuterie și este făcută cadou în diferite situații. Cu toate acestea, preoții atrag atenția asupra faptului că semnificația cruculiței este cu totul alta și ar trebui ca orice credincios să cunoască acest lucru.

De ce este bine să purtăm o cruciuliță la gât?

Pentru multe persoane, cruciulița pe care o poartă la gât este doar un accesoriu sau o bijuterie, chiar dacă aceasta are un rol mult mai important. Mai exact, modul în care cele două linii sunt suprapuse simbolizează unirea cerului cu pâmântul, dar și unirea omului cu Dumnezeu, potrivit ortodoxia.me.  În trecut, oamenii purtau la gât cruciulițe pentru a-l slăvi pe Dumnezeu și pentru ca acesta să îi însoțească în permanență și să îi ferească de rele.

Preoții îi sfătuiesc pe creștini să nu privească cruciulița ca pe un talismam. Aceștia atrag atenția că purtată la gât, cruciulița nu are efect asupra duhurilor rele, atât timp cât omul nu dovedește o mare credință în Dumnezeu. Practic, cruciulița capătă putere doar în momentul în care este însoțită de rugăciune și credință. Indiferent de materialul din care este confecționată, cruciulița trebuie sfințită de preot înainte de a fi purtată, asta pentru a purta noroc celui ce o are la gât. În plus, ea trebuie îngrijită cu mare atenție și purtată cu decență.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Rugăciunea care te ajută să scapi de blesteme și de spiritele rele

Acatistul Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur

Rugăciunea de dimineață către Sfântul Macarie cel Mare. Spune aceste cuvinte imediat cum te trezești și îți va merge bine toată ziua

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate