Astăzi 11 noiembrie este mare sărbătoare! Ce trebuie să faci imediat cum ajungi la biserică

Pe 11 noiembrie este mare sărbătoare. Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Mina, cel care este considerat protectorul celor păgubiți și care îi ajută pe cei care au suferit nedreptăți. 

Sfântul Mare Mucenic Mina s-a născut în apropiere de Memphis, în Egipt. El a trăit în perioada împăraţilor romani, Diocleţian şi Maximian, iar încă de mic a rămas fără părinți, dedicându-și întreaga viață slujirii lui Dumnezeu. Când a mai crescut, Sfântul Mina a fost obligat să se închine la idoli, dar pentru că a refuzat să facă acest lucru, el a fost aspru pedepsit și torturat. Cu toate că a suferit foarte mult, acesta nu și-a pierdut credința. Moaștele Sfântului Mare Mucenic Mina pot fi găsite în mai multe biserici din România, inclusiv la biserica “Sfantul Mucenic Mina” din Bucuresti.

Ce trebuie să faci astăzi, imediat cum ajungi la biserică?

Pentru că astăzi este o sărbătoare foarte importantă, foarte mulți credinicioși merg în pelerinaj la biserica “Sfantul Mucenic Mina” din Bucuresti, pentru a se ruga la moaștele Sfântului Mina. O tradiție veche spune că femeile care merg astăzi la biserică trebuie să aprindă lumânările la capătul opus și să le lipească de sfeșnic, acest gest având puterea de a întoarce gândurile dușmanilor. În plus, fetele necăsătorite, care își doresc să își găsească sufletul pereche, trebuie să aprindă lumânările invers, asta pentru ca cei pe care și-i doresc în viața lor să își îndrepte atenția către ele.

Tot astăzi, cei care au fost păgubiți, înșelați sau nedreptățiți merg să se roage la Sfântul Mina și pot pune acatiste pentru a-și găsi liniștea.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

11 noiembrie, pelerinaj la Sfântul Mare Mucenic Mina

Ce efect miraculos are mirul din candela Sfântului Nectarie?

Cum îți dai seama că ai cununiile legate?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate