Parfe de zmeura
Un desert racoritor si aromat, pe care il puteti prepara foarte usor.
Timp de preparare: 30 min, plus timpul de inghetare la congelator
Ingrediente pentru 10 portii :
|
Mod de preparare:
1. Puneti intr-o cratita incapatoare laptele, zaharul si ouale. Amestecati bine cu o lingura de lemn si dati la foc mic. Amestecati continuu si lasati pe foc pina cind amestecul incepe sa fiarba pe margini, se ingroasa usor si se separa de marginea cratitei. Luati de pe foc si puneti la racit pe un strat de gheata, pregatita din timp la congelator.
2. Cind amestecul s-a racit, adaugati lichiorul, zaharul vanilat, zmeura si frisca. Amestecati cu o paleta pina se omogenizeaza.
3. Puneti aceasta compozitie intr-o forma dreptunghiulara speciala pentru congelare si dati la congelator. Tineti 5-6 ore.
4. Topiti ciocolata in bain-marie, apoi faceti diverse figurine pentru ornat. Scoateti parfeul din congelator, apoi din forma. Asezati pe un platou. Puneti frisca pentru ornat intr-un cornet prevazut cu sprit si decorati parfeul. Asezati deasupra figurinele de ciocolata si fructele.
Pofta buna!