Culoare și aromă într-un desert răcoritor: înghețata de nectarine
Pentru că desertul preferat al verii este înghețata, ne-am gândit să-ți propunem o rețetă de înghețată de nectarine, ușor de preparat și foarte aromată. Dacă preferi, poți înlocui nectarinele cu piersici.
*Cantitate: 4-6 porții *Timp de preparare: 30 minute + timpul de înghețare
Ce ingrediente folosești la înghețata de nectarine
– 5 nectarine mari și coapte
– Un gălbenuș
– 50 ml smântână
– 200 ml lapte
– O mână de migdale sau de nuci
– 90 g zahăr
– Sucul unei portocale
– Sucul unei lămâi
Cum prepari înghețata
Toate ingredientele pe care le vei folosi la prepararea acestei rețete trebuie să fie ținute la frigider. Evident, excepție face zahărul.
Începe prin a tăia nectarinele felii, îndepărtează-le sâmburii și introdu feliile de fructe în blender. Mixează-le până capătă consistența unui piure, după care adaugă zahărul, gălbenușul de ou și laptele și continuă să mixezi până ce obții o compoziție omogenă.
Toarnă în blender sucul lămâii și al portocalei, smântâna și migdalele (nucile) și încorporează-le și pe ele mixând câteva secunde, în așa fel încât migdalele să nu fie zdrobite complet. Toarnă apoi această compoziție în forme de înghețată și introdu-le la congelator. Cam o dată la o oră, amestecă ușor cu furculița prin formele cu înghețată pentru ca această să nu facă ace de gheață.
O poți consuma după 4-5 ore sau, de preferat, a doua zi.