Culoare și aromă într-un desert răcoritor: înghețata de nectarine

inghetata de nectarine

Pentru că desertul preferat al verii este înghețata, ne-am gândit să-ți propunem o rețetă de înghețată de nectarine, ușor de preparat și foarte aromată. Dacă preferi, poți înlocui nectarinele cu piersici.

inghetata de nectarine

*Cantitate: 4-6 porții *Timp de preparare: 30 minute + timpul de înghețare

Ce ingrediente folosești la înghețata de nectarine

– 5 nectarine mari și coapte

– Un gălbenuș

– 50 ml smântână

– 200 ml lapte

– O mână de migdale sau de nuci

– 90 g zahăr

– Sucul unei portocale

– Sucul unei lămâi

Cum prepari înghețata

Toate ingredientele pe care le vei folosi la prepararea acestei rețete trebuie să fie ținute la frigider. Evident, excepție face zahărul.

Începe prin a tăia nectarinele felii, îndepărtează-le sâmburii și introdu feliile de fructe în blender. Mixează-le până capătă consistența unui piure, după care adaugă zahărul, gălbenușul de ou și laptele și continuă să mixezi până ce obții o compoziție omogenă.

Toarnă în blender sucul lămâii și al portocalei, smântâna și migdalele (nucile) și încorporează-le și pe ele mixând câteva secunde, în așa fel încât migdalele să nu fie zdrobite complet. Toarnă apoi această compoziție în forme de înghețată și introdu-le la congelator. Cam o dată la o oră, amestecă ușor cu furculița prin formele cu înghețată pentru ca această să nu facă ace de gheață.

O poți consuma după 4-5 ore sau, de preferat, a doua zi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Dulciuri