Parfe de mure – reţeta unui desert divin!

parfe-de-mureTaie cu ajutorul cuţitului fierbinte şi serveşte cu un sos de fructe proaspat şi presărat cu zahăr pudră.

Ingrediente pentru 8-10 porţii/  Gata în 10 minute + timp de congelare

■ 200 ml lapte condensat

■ 500 ml frişcă lichidă

■ 2 linguriţe esenţă de vanilie

■ 200 g mure sau zmeură

■ 100 g nuga alba, ruptă bucăţi mici

1 Tapetează cu folie adezivă o formă de chec de 1 litru.

Bate frişca cu laptele condensat şi esenţa de vanilie 3-4 minute, până când compoziţia se îngroapă.

2 Adaugă fructele, nuga şi amestecă.

Toarnă compoziţia în formă, nivelează suprafaţa şi dă la congelator minim 4 ore sau peste noapte.

Pont – În altă variantă poţi folosi fructe de pădure proaspete: congelează-le minim 2 ore, aşezate într-un singur strat.

Vezi şi Reţeta unui desert regal: Mole de Chocolate!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din inghetate