Parfe de mure – reţeta unui desert divin!
Taie cu ajutorul cuţitului fierbinte şi serveşte cu un sos de fructe proaspat şi presărat cu zahăr pudră.
Ingrediente pentru 8-10 porţii/ Gata în 10 minute + timp de congelare
■ 200 ml lapte condensat
■ 500 ml frişcă lichidă
■ 2 linguriţe esenţă de vanilie
■ 200 g mure sau zmeură
■ 100 g nuga alba, ruptă bucăţi mici
1 Tapetează cu folie adezivă o formă de chec de 1 litru.
Bate frişca cu laptele condensat şi esenţa de vanilie 3-4 minute, până când compoziţia se îngroapă.
2 Adaugă fructele, nuga şi amestecă.
Toarnă compoziţia în formă, nivelează suprafaţa şi dă la congelator minim 4 ore sau peste noapte.
Pont – În altă variantă poţi folosi fructe de pădure proaspete: congelează-le minim 2 ore, aşezate într-un singur strat.
Vezi şi Reţeta unui desert regal: Mole de Chocolate!