Parfe de capsuni
Preparare: 15 min
Timp de gatire: 5 min plus timpul de inghetare la congelator
Ingrediente pentru 6 portii :
- 300g capsuni
- 100g zahar tos
- 2 albusuri de ou
- 1 lamaie
- 150g iaurt de capsuni
Mod de preparare:
Faceti un piure din capsuni. Intr-o cratita dizolvati zaharul tos in 3 linguri apa. Aduceti la punctul de fierbere si lasati pe foc inca 3min.
Bateti albusurile, pana cand spuma se intareste usor. Turnati cu grija, batand, siropul de zahar. Bateti pana se raceste , apoi adaugati batand, sucul de la lamaie. Turnati amestecul obtinut in iaurtul de capsuni, amestecat cu piureul de capsuni. Turnati compozitia in 6 forme de tarta sau in forme mici de prajituri, unse. Lasati la congelator 4- 6 ore.
Cufundati formele in apa fierbinte, apoi rasturnati-le pe farfurii. Seviti cu sos fierbinte de ciocolata sau capsuni proaspete.
Pofta buna!