Nu are cum să nu îți placă și ție papanașii, mai ales dacă sunt făcuți cu brânzică de vaci delicioasă! Iată o rețetă pe care o folosesc mereu!
foto papanași via Shutterstock
* 4 porții, timp de preparare: 15 min, timp de prajire: 5 min
INGREDIENTE
400 g branza de vaci
500 g faina
250 g zahar
3 oua
1 lamaie – coaja rasa
100 ml ulei, pentru prajit
1 lingura de zahar pudra
4 linguri de dulceata
200 g smantana
esenta de rom
zahar vanilat, pentru pudrat
MOD DE PREPARARE
Amestecă toate ingredientele, mai puțin uleiul, până obții o pastă omogenă. Împarte aluatul în 4 părți egale și formează inele. Între timp pune tigaia pe foc cu uleiul, ca să fie încins atunci când ești gata de prăjit papanașii.
Prăjește papanașii pe fiecare parte, până devin aurii.
După ce s-au prăjit, scoate-i pe un șervet de bucătărie ca să se scurgă uleiul din ei. După ce s-au mai răcit un pic, servește-i cu smântână și dulceață pe deasupra.
Poftă bună!
Încearcă și aceste rețete de papanasi