Papa Francisc, afirmații memorabile despre femei

Femeile ocupă un loc cu totul special în inima Suveranului Pontif, iar acest lucru reiese din numeroasele afirmații elogioase la adresa acestora.

Papa Francisc

De nenumărate ori, Papa Francisc a făcut apel la credincioși șă se roage pentru ca în toate țările lumii femeile să fie onorate și respectate, iar contribuția lor în societate să fie apreciată la adevărata valoare.

Iată, în continuare, câteva afirmații făcute de papa la adresa femeilor, selectate de pe site-ul www.la-croix.com.

  • O afirmație care ne face mândre de faptul că ne-am născut femei este aceasta: „Femeia este cea mai frumoasă creație a lui Dumnezeu.'

Și, pentru a-și întări spusele, Papa completează: „«Biserica este de genul feminin.» Teologia nu există în afara feminității.'

  • O frază cu adevărat surprinzătoare rostită de Papa Francisc la adresa femeilor este următoarea: „Femeile sunt asemenea căpșunelor de pe tort: mereu ai vrea mai multe.'

Citește și Din învățăturile Maicii Tereza. Gânduri înțelepte și citate memorabile

Și totuși, mesajul acestei afirmații este mult mai serios decât ne-am putea imagina și ascunde dorința Papei de a vedea mai multe teoloage.

Cu câțiva ani în urmă, Papa Francisc a fost invitat să susțină un discurs în fața Comisiei de Teologie Internațională, ocazie cu care și-a manifestat regretul că există atât de puține femei care să fie atrase de teologie. El crede cu tărie că teoloagele ar putea scoate la lumină aspecte neexplorate încă ale misterului lui Hristos.

  • O lume în care femeile sunt marginalizate este o lume sterilă', afirma Papa pe 8 Martie 2015. Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Sfântul Părinte își manifesta aprecierea față de ființele care în fiecare zi încearcă să construiască o societate mai umană și mai primitoare'. A fost ocazia cu care Papa a ținut să sublinieze importanța și necesitatea prezenței femeilor în societate.

De la bine-cunoscutul balcon din Piața Saint Pierre, Suveranul Pontif a mai adăugat că femeile ne dau nu doar viață, ci și capacitatea de a vedea dincolo de ea. Ele ne învață să vedem lucrurile într-o manieră mai creative, mai iubitoare, mai răbdătoare.'

Citește și Mantra lui Dalai Lama. Lecții de viață cu impact puternic asupra ființei spirituale

  • Femeile au fost primele care au crezut.' Iată o frază care, la prima vedere, nu transmite nimic. Însă Sfântul Părinte face trimitere la Sfânta Evanghelie în care ni se spune că femeile au fost primele care au descoperit mormântul gol al lui Hristos în dimineața Învierii. În fața mormântului, apostolii lui Iisus au refuzat să creadă că Acesta înviase, femeile însă au crezut cu toată ființa lor în această minune.

Femeile au avut, așadar, dintotdeauna un rol extrem de important în transmiterea credinței. Este minunat că femeile, mamele în special, au această misiune, de a face mărturie de credință'.

  • Conform huffingtonpost.com, o jurnalistă italiană a lansat o dezbatere de proporții pornind de la afirmat că adesea, femeile sunt privite de biserică mai degrabă ca servitoare decât ca surori'. Nu a fost contrazisă de Suveranul Pontif. Dimpotrivă, Sfântul Părinte s-a arătat în nenumărate rânduri nemulțumit de statutul femeii în biserică și a militat permanent pentru consolidarea rolului acesteia în interiorul acestei instituții.

Acestea au fost doar câteva dintre cele mai importante afirmații elogioase ale Papei la adresa femeilor, afirmații care ar trebui să le dea curaj femeilor din întreaga lume, dar mai ales celor asuprite.

Sursa foto: northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate