1 Intr-un vas mic, pe foc, incalzeste curmalele cu 125 ml apa. Fierbe la foc mic 5 min, pana cand se inmoaie.
Lasa sa se raceasca.
2 Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu unt si tapeteaza cu hartie forma patrata de 20 cm. Marunteste in tocatorul electric curmalele impreuna cu restul ingredientelor pana la omogenizare 2 min.
Toarna compozitia in forma, netezeste suprafata si da la cuptor 30 min pana cand devine elastica.
3 Pentru a prepara sosul, topeste untul si zaharul pana cand acesta se dizolva, mareste temperatura si lasa sa clocoteasca cateva minute.
Adauga nucile si continua sa sii pe foc 1 min. Combina amidonul cu cateva linguri de lapte pentru omogenizare si apoi adauga restul de lapte.
Adauga in vas si incalzeste 2-3 min pana cand sosul se ingroasa.
4 Taie pandispanul în 9 patrate si serveste cu sosul turnat deasupra.
Pont! Poti pastra pandispanul la congelator, maximum 3 luni. Decongeleaza complet inainte sa incalzesti fiecare portie la microunde 20-30 de secunde si serveste cu sos proaspat preparat.
Vezi si Negrese de ciocolata