Obișnuiești să consumi sucuri dietetice? Renunță la ele pentru că îți pot afecta starea de sănătate

sucurile dietetice pot afecta starea de sanatate

sucurile dietetice pot afecta starea de sanatate

Sucurile dietetice sunt alegerea multor persoane care vor să aibă un stil de viață sănătos, dar care nu pot renunța defintiv la aceste băuturi, însă medicii avertizează că pot afecta starea de sănătate.

Sucurile dietetice au fost considerate multă vreme un înlocuitor mai sănătos al sucurilor obișnuite, însă noile cercetări au arătat că acestea pot duce la apariția unor boli grave de sănătate.

Ce probleme de sănătate pot produce sucurile dietetice?

Mai mulți cercetători au realizat un studiu în care au analizat 4 400 de persoane care au consumat băuturi carbogazoase dietetice. Rezultatele au arătat că persoanele ce consumă o băutură dietetică carbogazoasă pe zi au de 3 ori mai multe șanse să sufere de demență sau să se confrunte cu infarctul miocardic în timpul vieții, potrivit dailymail.co.uk. În aceste condiții, medicii recomandă excluderea din dieta zilnică a băuturilor dietetice și înlocuirea acestora cu apă plată sau lapte.

În urma studiilor, cercetătorii de la Universitatea din Boston au ajuns la concluzia că îndulcitorii artificiali ca aspartamul sau zaharina  pot afecta vasele de sânge, provocând infarctul miocardic sau demența. Mai mult, cercetările au arătat că mitul potrivit căruia băuturile carbogazoase dietetice ajută în procesul de pierdere a kilogramelor în plus este fals și că aceste băuturi au același efect ca și cele bogate în zahăr.

Reducerea cantității de zahăr din alimentație reprezintă modalitatea pentru a obține un stil de viață sănătos, însă medicii sunt sceptici când vine vorba despre înlocuitorii artificiali. Chiar dacă ei sunt folosiși în special de persoanele care suferă de diabet, medicii recomandă ca aceste substanțe să fie evitate pe cât posibil și asta pentru că pot produce probleme de sănătate.

Foto: 123rf.com

Citește și:

5 sucuri pline de vitamine perfecte pentru iarnă

3 sucuri naturale perfecte pentru slăbit

Sucurile naturale – un atu pentru sănătatea şi frumuseţea ta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate