Sucurile naturale – un atu pentru sănătatea şi frumuseţea ta

Modul de viata contemporan, stresul, poluarea ne fac sa ne gandim la alternative comode de a ne intretine sanatatea. Una dintre cele mai la indemana este consumarea sucurilor proaspete din legume si fructe.

Care este aportul sucurilor?

In ultimul timp, atat cercetatorii cat si presa de specialitate insista tot mai mult asupra avantajelor unui astfel de regim. Si aceasta in primul rand datorita faptului ca sucurile sunt cea mai naturala sursa de vitamine si minerale. Desigur, in rafturile farmaciilor poti gasi o gama diversa de suplimente nutritionale, insa ingredientele artificiale pe care acestea le contin de multe ori, dar si costul lor destul de ridicat, fac din sucurile proaspete o alegere mult mai buna.

Unul dintre avantajele majore ale sucurilor de fructe este potentialul lor antioxidant. Prin aceasta actiune este diminuata aparitia radicalilor liberi – molecule ce se formeaza in organism din cauza acumularii toxinelor prin expunerea la fumul de tigara, poluare si chiar substantele chimice din alimente.

Antioxidantii ne protejeaza fata de unele maladii majore, cum ar fi afectiunile cardiovasculare sau cancerul. Printre cei mai importanti antioxidanti se numara vitaminele A, C si E, pe care sucurile de fructe si legume le contin din abundenta, in cea mai naturala forma.

Cat suc proaspat trebuie sa bem?

In mod surprinzator, cantitatea nu este foarte mare. Cercetarile arata ca sunt suficiente 2-3 pahare de 250 ml in fiecare zi, pentru a fi observata o imbunatatire a starii de sanatate. Desigur, cantitatea va depinde si de toleranta noastra digestiva. Pentru un efect de detoxifiere accentuat, unele sucuri Cum ar fi cele de citrice – pot fi combinate cu apa minerala plata.

Cocktail de portocale

  • 2 portocale mari
  • 1 piersica sau nectarina medie
  • apa minerala gazoasa
  • 1/4 lingurita miere

Stoarce portocalele si piersica. Toarna sucul obtinut intr-un pahar inalt si adauga apoi apa minerala. Adauga si mierea si apoi amesteca bine.

Cum obtinem sucurile proaspete?

Cea mai simpla si rapida metoda este desigur folosirea unui storcator electric sau a unui robot multifunctional care are storcator incorporat. Daca ti se pare ca acestea sunt o investitie prea costisitoare, poti alege un simplu storcator de citrice. Sucul obtinut va fi mai fluid si nu va contine pulpa de fruct. O alta metoda – care insa iti va lua mai mult timp – este stoarcerea manuala. Pentru aceasta trebuie ca mai intai sa dai fructele sau legumele pe o razatoare si apoi sa le pui intr-o bucata de tifon. Storcand bine amestecul vei obtine sucul dorit.

Cocktail apetisant

  • 2 piersici mari
  • 6 capsuni mari, taiate bucatele
  • 250 ml smantana

Stoarce piersicile. Toarna sucul intr-un pahar, adauga capsunile taiate. Amesteca bine, adauga smantana si amesteca din nou. Gustos dincolo de asteptari.

Ce legume si ce fructe folosesti?

Practic, toate fructele si legumele – incepand de la mere si portocale pana la morcovi si castraveti – pot fi folosite pentru sucul lor. Evident, unele dintre ele nu vor putea fi stoarse decat cu ajutorul unui aparat electric si nu manual. Iata in continuare calitatile nutritionale ale celor mai frecvent folosite fructe si legume.

  • MAR: Sucul de mere este extrem de gustos, aromat si foarte dulce. Contine acid folic in cantitati insemnate, beta-caroten si mici cantitati de vitamina B1, B2, si E.
  • STRUGURI: Sucul de struguri este usor acidulat, insa contine multa vitamina C si E, precum si vitamine din complexul B.
  • GREPFRUT: Un suc delicios, cu un continut ridicat de vitamina C, beta-caroten si cantitati reduse de vitamine din complexul B.
  • PORTOCALA: Sucul de portocale este unul dintre cele mai racoritoare si mai gustoase sucuri naturale, putand fi consumat zilnic. Contine multa vitamina C si beta-caroten.
  • ANANAS: Un suc care trebuie consumat in mod obligatoriu, datorita continutului sau in bromelaina, care ajuta la procesele digestive. Bogat in beta-caroten, vitamina C si vitamine din complexul B.
  • MORCOV: Din el puteti obtine unul dintre cele mai importante sucuri de legume, cu gust dulceag specific. Contine multa vitamina C si evident caroten, iar in cantitati mai mici B1, B2, B5, si E.
  • ROSIE: Suc incredibil de gustos, contine beta-caroten, vitamina C si acid folic. Acestea sunt numai cateva dintre fructele si legumele ce pot fi utilizate, desi multe altele ar putea intra pe aceasta lista.

De retinut si faptul ca unele sucuri au un gust foarte puternic si de aceea trebuie diluate cu apa sau amestecate cu alte sucuri naturale.

1(3)Prospetime delicioasa

Sucurile de fructe pot fi combinate cu numeroase alte ingrediente: miere, inghetata, mirodenii, pentru a obtine delicioase bauturi racoritoare. In afara retetelor pe care ti le oferim noi, poti incerca si tu propriile tale idei de cocktailuri din sucuri naturale.

Milkshake de mere si banane

  • 2 mere potrivite
  • 1 banana mare
  • 500 ml lapte

Dupa ce ai obtinut sucul de mere, toarna-l intr-un mixer. Adauga banana si laptele si amesteca bine pana cand capata un aspect spumos.

Cocktail pentru micul dejun

  • 1 portocala medie
  • 1 mar potrivit
  • 1/2 grepfrut
  • 1/2 lamaie

Stoarce fiecare fruct separat si apoi amesteca sucurile obtinute.

Suc aromat de pere si mere

  • 2 pere medii
  • 1 mar mediu
  • 1 varf de lingurita de scortisoara
  • 500 ml apa minerala naturala

Stoarce separat perele si marul. Toarna sucurile intr-un pahar si amesteca bine cu scortisoara si apa minerala. Excelent si cand este servit foarte rece in zilele calduroase.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului