Oare francezii nu o iubesc pe Fecioara Maria

statuie-fecioara-maria

statuie-fecioara-maria

Ce au avut francezii cu Fecioara Maria? Iată că radicalismul nu este practicat doar la popoarele islamice, francezii din Publier, localitate aflată în estul Franţei, spre exemplu au luat decizia să mute statuia Preasfintei Fecioare dintr-un parc din ţara francofonă. Credincioşii de pe internet au început atunci să vocifereze şi să condamne actul autorităţilor.

Micul oraş, ce numără cam 6000 de locuitori, se află pe malul râului Geneva şi este foarte aproape de graniţa cu Elveţia.

Citeşte şi Miracolul de la Sfantul Mormant

Autorităţile au decis mutarea statuii care o personifică pe Fecioara Maria

  • The Independent l-a citat pe primarul localităţii franceze, Gaston Lacroix, care a spus că s-a luat această măsură deoarece nu mai este voie să se pună în parcurile de pe domeniul public, elemente decorative care ţin de simbolistica religioasă.
  • Se pare că dacă nu vor muta edificiul religios în trei luni, autorităţile din acel orăşel vor trebui să plătească 100 de euro, pe fiecare zi de întârziere, a citat Mediafax. Astfel că singurul lucru bun pentru a-i împăca şi pe magistraţi dar şi pe credincioşi, ar fi să mute statuia Fecioarei Maria pe un spaţiu privat. Ne întrebăm oare, dacă locul va fi privat atunci cine se va putea bucura de acest edificiu şi cine se va putea ruga la ea?
  • Vina nu este de fapt a consiliului local ci a oamenilor legii, a magistraţilor care au hotărât acest lucru, iar autorităţiile au fost nevoite să aplice legea.
  • Din anul 2011, această statuie a putut fi văzută de locuitori şi turişti pe ţărmul lacului Geneva. Problemele au început să apară când s-a creat un mare tam-tam pentru că s-a spus că a fost cumpărată din banii contribuabilor. Între timp, aceasta a fost cumpărată de o comunitate religioasă, şi, astfel a putut rămâne până acum, unde era.

Legile franceze

Acum şase ani, în 2010, Franţa a fost primul stat european care a ales să interzică total purtarea vălului musulman în zona publică. Deşi Franţa este o ţară în care populaţia majoritară a îmbrăţişat religia catolică, foarte mulţi cetăţeni se declară atei.

Citeşte şi Alinarea celor aflați în suferință: rugăciune făcătoare de minuni către Fecioara Maria

Sursa foto: 123rf.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate