O rețetă pe care trebuie să o încerci – Sufleu de brânză cu albuș
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2019/02/Sufleu-de-brânză-cu-albuș-1.jpg)
Nu ai nevoie nici de prea mult timp pentru pregătire şi nici de multe ingredinte.
Iar chiar dacă nu ești fan brânză, punem pariu că o să te lingi pe degete după ce o să servești o porție de sufleu de brânză cu albuș.
Ingredinte:
1 lingură de unt
1 lingură de făină
1 ½ ceașcă cu lapte
150 g brânză rasă
50g cașcaval
6 albușuri
Sare
Piper
Unt pentru uns forma
Se face un rântaș alb, dintr-o lingură de făină și o lingură de unt. Se stinge cu lapte sau cu smântână subțire. Când începe să fiarbă, se dă la o parte, se adaugă brânza rasă și cașcavalul tăiat în bucățele mici. Se pune sare și, după plăcere, puțin piper sau nucșoară pisată. Se amestecă cu albușurile bătute spumă și se toarnă compoziția într-o formă bine unsă cu unt. Se presară brânză rasă, se dă la cuptor. Se servește îndată ce a crescut frumos și s-a rumenit deasupra.
Foto: shutterstock.com