Noi descoperiri despre depresie, boala care afectează tot mai multe persoane. Ce spun studiile realizate de cercetători

descoperiri despre depresie

Numărul persoanelor care suferă de depresie crește de la an la an, în contextul în care un procent mic dintre cei care se confruntă cu simptomele acestei boli caută ajutor specializat pentru a-și rezolva problemele de sănătate.

Episoadele depresive pot să apară pe fondul stresului, dar și din cauza unor traume puternice, fie ele chiar și din copilărie. Pierderea unei persoane dragi, neîmplinirile din viața profesională sau personală, abuzurile de orice fel, condițiile de trai precare, toate acestea sunt cauze ce pot duce la apariția depresiei.

Noi descoperiri despre depresie, boala care afectează tot mai multe persoane

Pe lângă acestea, oamenii de știință au făcut o descoperire care poate schimba tot ce știam până acum despre depresie. Mai exact, studiile cercetătorilor vorbesc despre existența a 44 de gene care favorizează apariția stărilor depresive, potrivit agerpres.ro. Oamenii de știință sunt de părere că în organismul uman există cel puțin o genă de acest tip, ceea ce înseamnă că riscul de a dezvolta o depresie poate să apară indiferent de problemele pe care le întâmpinăm în viața de zi cu zi. Practic, specialiștii susțin că orice persoană se poate confrunta cu depresia într-un anumit moment al vieții.

Cercetarea a arătat că genele care declanșează depresia sunt comune cu cele întâlnite în cazul unor afecțiuni psihice grave, printre care se numără și schizofrenia. Având la bază aceste descoperiri, cercetătorii afirmă că existența acestor gene ar putea explica motivul pentru care medicamentele antidepresive nu dau rezultate în cazul tuturor celor care suferă de această boală. De asemenea, studierea acestor gene poate duce la gândirea unor noi terapii și medicamente care să trateze această afecțiune medicală.

“Noile variante genetice descoperite au potenţialul de a revitaliza tratamentul depresiei prin deschiderea unor piste care ar putea să ducă la descoperirea unor terapii noi şi îmbunătăţite”,  este de părere Gerome Breen de la King’s College London, unul dintre cercetătorii care au realizat acest studiu.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum ne pot influența temperaturile ridicate organismul? Acestea sunt principalele schimbări care pot să apară

Importanța vitaminei D în organism. Cum te poate ajuta să previi diabetul zaharat?

Ce trebuie să faci după ce ai suferit un infarct miocardic? Schimbarea care îți poate îmbunătăți starea de sănătate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate