Ce trebuie să faci după ce ai suferit un infarct miocardic? Schimbarea care îți poate îmbunătăți starea de sănătate

Infarctul miocardic ocupă o poziție importantă în topul bolilor care pot provoca decesul și anual, tot mai multe persoane își pierd viața din cauza acestei afecțiuni. După un astfel de episod medical, viața pacienților se schimbă, iar studiile arată că există un lucru important de care toți cei care s-au confruntat cu această problemă de sănătate ar trebui să țină cont, asta pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate. 

Ce trebuie să faci după ce ai suferit un infarct miocardic?

Adoptarea unui stil de viață sănătos îi ajută pe cei care au suferit un infarct miocardic să ducă o viață normală și să evite apariția posibilelor complicații. Un studiu realizat de specialiști a arătat că persoanele care au suferit un inafarct miocardic ar trebui să își îndrepte atenția către sport. Astfel, dacă înainte de a se îmbolnăvi obișnuiau să aibă un program fizic, atunci toate aceste activități ar trebui reluate, iar dacă erau sedentari, sportul ar trebui să se transforme într-o prioritate.

“Să devii mai activ fizic după un infarct miocardic reduce la jumătate riscul de a muri în următorii patru ani. A face exerciţii fizice de două ori sau mai mult pe săptămână ar trebui să le fie recomandat în mod automat pacienţilor care au suferit un atac cardiac”, este de părere profesorul de medicină Orjan Ekblom, potrivit agerpres.ro.

Pentru a vedea cu exactitate care sunt beneficiile sportului pentru sănătatea inimii, oamenii de știință au monitorizat peste 22.000 de suedezi, cu vârste cuprinse între 18 și 74 de ani, care au suferit un infarct miocardic. Astfel, rezultatele au arătat că în patru ani de monitorizare, mortalitatea a fost de 2,82% în cazul persoanelor care nu au făcut sport, comparativ cu 1,14% în situația celor care au avut activitate fizică.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum să scapi de astenia de primăvară, oboseală și lipsa de energie? Exerciţiile simple de yoga sunt cea mai bună soluție

De ce nu e bine să amesteci alcoolul cu medicamentele

Care sunt primele semne ale atacului de panică? Uite cum faci diferența între această afecțiune și infarctul miocardic

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului