Nici nu știi cât poate duce inima ta!!! Ai grijă de ea…
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2018/08/shutterstock_418716163.jpg)
Conform statisticilor, toamna afecţiunile inimii se acutizează. Trecerea de la un anotimp la altul este mai greu suportată de persoanele cu afecţiuni cardiace, dar emoṭiile negative sunt cele care supără cu adevărat inima. Nu uita că bolile de inimă reprezintă una din cauzele principale de mortalitate de pe glob. Nici nu știi cât poate duce inima ta!!! Ai grijă de ea…
Știai că, inima, acest organ vital este dotat cu o inteligenṭă superioară? Testele efectuate de-a lungul timpului de către cercetători au arătat că inima noastră produce un câmp electromagnetic cu o valoare de peste 5000 milivolți. Acest lucru înseamnă că inima nu este responsabilă doar de circulația sangvină şi distribuṭia alimentelor în corp, dar ea absoarbe orice emoție pe care noi o simțim intens. Nu ȋntâmplător furia, frica sau agitația sunt însoṭite de bătăi neregulate ale inimii şi chiar tensiune crescută.
Alimentează-te sănătos! Peste tot vedem reclame la tot felul de alimente mai mult sau mai puțin sănătoase. Avem de unde să alegem, nu încape ȋndoială, numai că ni se par ȋntotdeauna gustoase alimentele nesănătoase. Dacă vrei ca inima ta să funcționeze bine, să te protejezi de posibilele afecțiuni în viitoare, este bine să ții cont de alimentele pe care le mănânci. Ar fi bine să eviți prăjelile, grăsimile, mâncărurile de tip fast-food, zahărul. Consumă multe fructe şi legume proaspete pentru a beneficia din plin de proprietăṭile lor nutritive, antioxidante şi protectoare.
Relaxează-te! După o zi încărcată este bine să înveți să te detaşezi, să ai cȃteva minute doar pentru tine. Poți asculta muzică pentru relaxare, poți colora sau răsfoi o revistă. Relaxarea ajută inima şi organismul în general, ajutându-l să descarce tot ce a acumulat negativ peste zi.
Controlează-ți greutatea! Kilogramele în plus afectează modul în care inima funcționează. Oboseala poate fi un semn că organismul a ajuns la saturaṭie. Ar fi ideal să poṭi păstra o greutate cât mai apropiată de cea potrivită vârstei şi înălṭimii tale. Iar dacă eşti mai plinuță', gândeşte-te serios la faptul că obezitatea este asociată des cu problemele cardiovasculare.
Dacă respecți aceşti paşi, dar uneori ai dureri ȋn piept ce iradiază ȋn partea stângă, spre braț, gât sau maxilar, te simṭi obosită, respiri greu şi simṭț presiune în zona pieptului, este indicat să mergi cât mai repede la un consult medical.
foto: Shutterstock
Citește și:
Câte E-uri conține halvaua, cel mai consumat aliment în perioada postului
Love and Marriage… Iată care sunt miturile despre iubire și căsătorie cel mai des întâlnite
Cum să respiri corect. Arta de a respira îți poate schimba viața