Motivul pentru care simți mereu nevoia să consumi alimente sărate. Uite ce se întâmplă la nivelul organismului

Nu doar pofta de dulce poate reprezenta o problemă pentru foarte multe persoane, ci și nevoia de a consuma alimente sărate. În momentul în care organismul simte acest lucru există posibilitatea ca la nivelul acestuia să existe un dezechilibru.

Poftele sunt de cele mai multe ori greu de stăpânit și chiar dacă ni se par doar mici capricii, în anumite situații acestea pot ascunde o mulțime de probleme de sănătate. Dacă despre pofta de dulce se vorbește în mod constant, nici dorința de a consuma alimente sărate nu trebuie tratată cu indiferență.

Motivul pentru care simți mereu nevoia să consumi alimente sărate

În momentul în care simțim o nevoie acută de a consuma anumite alimente, corpul încearcă să ne transmită diferite mesaje. Lipsa anumitor vitamine sau minerale poate determina apariția acestor schimbări în apetitul alimentar. Uite care poate fi motivul pentru care simți mereu nevoia să consumi alimente sărate.

1. Lipsa de sodiu

Chiar dacă trebuie să avem grijă la cantități, sodiul nu trebuie să lipsească din alimentație. Acesta menține un control asupra presiunii arteriale și a metabolismului celular. În momentul în care pofta de alimente sărate apare putem apela la legume și fructe bogate în sodiu, printre care se numără și țelina sau sfecla, potrivit yurielkaim.com.

2. Stresul

Stresul are un impact puternic asupra glandelor suprarenale. Acestea produc un hormon care ajută organismul să mențină un echilibru al sodiului și potasiului în organism. Când trecem prin perioade stresante, glandele suprarenale nu mai funcționează atât de bine, ceea ce poate duce la apariția poftei de alimente sărate.

3. Deshidratarea

Un alt motiv pentru care simți în permanență nevoia de a consuma alimente sărate este deshidratarea. Acest proces duce la scăderea nivelului de sodiu din organism și de aici dorința de a consuma alimente cu un conținut ridicat de sare. Dacă se întâmplă se te confrunți cu această problemă, încearcă să te hidratezi mai mult, iar acest disconfort se poate diminua.

4. Lipsa de minerale

Lipsa anumitor minerale din corp poate duce la apariția nevoii de a consuma alimente sărate. Pentru a determina dacă aceasta este cauza care induce pofta de alimente sărate este nevoie de un set complet de analize care să arate ce se întâmplă la nivelul organismului.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Fumul de grătar, un real pericol pentru sănătatea pielii tale. La ce pericole te expui?

Cum îți poți stimula metabolismul în mod natural? 4 trucuri care te ajută să slăbești fără să ții dietă

Obiceiurile care duc la apariția ulcerului. Cum îți protejezi organismul?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului