Obiceiurile care duc la apariția ulcerului. Cum îți protejezi organismul?

Ulcerul este boala declanșată de apariția leziunilor la nivelul mucoasei gastrice. Această afecțiune poate provoca dureri puternice de stomac, arsuri și stări de vomă, iar toate aceste simptome neplăcute pot influența calitatea vieții.

Ulcerul poate schimba în mod radical viața persoanelor diagnosticate cu această problemă de sănătate. Lucruri simple și care înainte nu puneau probleme se pot transforma, imediat după primirea acestui diagnostic, într-un adevărat coșmar. Pentru foarte multe persoane, apariția ulcerului impune o schimbare la nivelul regimului alimentar și asta pentru că există anumite alimente care pot agrava această boală.

Obiceiurile care duc la apariția ulcerului

Ulcerul apare, în cele mai multe dintre cazuri, în urma infectării cu helicobacter pylori. Această bacterie poate duce la iritarea mucoasei gastrice, iar toate aceste leziuni sunt vinovate de apariția ulcerului.

Medicamentele foarte puternice și care sunt administrate în absența unui pansament gastric reprezintă o altă cauză a ulcerului, potrivit mayoclinic.org. Prescrise în special împotriva durerii, aceste medicamente irită stomacul și intestinul subțire.

Pe lângă aceste două cauze, obiceiurile de zi cu zi pot fi și ele un factor declanșator al ulcerului. Mai exact, riscul de a dezvolta această boală este mult mai mare în cazul persoanelor care fumează, mai ales dacă acestea au fost infestate și cu helicobacter pylori. Un alt factor de risc este consumul excesiv de alcool. Având o aciditate ridicată, alcoolul poate provoca leziuni ale mucoasei care acoperă stomacul și astfel crește cantitatea de acid din stomac.

Efectele negative pe care stresul le are asupra organismului sunt deja cunoscute, însă studiile au arătat că acesta poate pune în pericol inclusiv sănătatea sistemului digestiv, provocând ulcerul duodenal sau gastric. În plus, alimentația picantă poate fi un alt factor care favorizează apariția acestei boli, motiv pentru care preparatele picante ar trebui consumate respectând anumite proporții.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce riscuri implică anestezia generală?

Cât de sănătos este să bei apă cu sare pentru detoxifierea organismului? Avantajele și dezavantajele acestui obicei

Cum ar putea fi stopată răspândirea cancerului de sân? Descoperirea medicală care ar putea salva o mulțime de vieți

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului