Fumul de grătar, un real pericol pentru sănătatea pielii tale. La ce pericole te expui?

Nenumărate studii au arătat cât de nocive pot fi produsele preparate pe grătar, în special carnea gătită în acest mod. Promovată ani la rând ca fiind o variantă sănătoasă, cercetările au evidențiat impactul negativ pe care această metodă de a găti carnea îl poate avea asupra sănătății. 

De ce este fumul de grătar un real pericol pentru sănătatea pielii tale?

Dacă până acum credeam că sănătatea poate fi pusă în pericol doar în urma consumării produselor gătite pe grătar, cercetătorii vin acum cu o nouă ipoteză. După ce au studiat această problemă în detaliu, oamenii de știință au descoperit că fumul eliminat în momentul preparării cărnii conține substanțe numite hidrocarburi aromatice policiclice, acestea favorizând apariția cancerului. Un studiu realizat în China a arătat că aceste substanțe nu ajung în organism doar prin ingerarea produselor, ci și dacă sunt inhalate sau dacă intră în contact cu pielea, potrivit agerpres.ro.

Cercetătorii atrag atenția că oamenii se expun pericolului chiar și atunci când nu consumă carne preparată la grătar, existând un risc destul de ridicat de a dezvolta cancer de piele, boli pulmonare sau mutații ADN. Aceste rezultate au fost obținute după ce mai mulți voluntari au consumat carne la grătar sau au intrat în contact cu fumul de grătar. Mostrele de urină au arătat că cel mai ridicat nivel de hidrocarburi aromatice policiclice a fost depistat în cazul celor care au consumat carnea la grătar, pe locul doi fiind cei care doar au intrat în contact cu fumul de grătar.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum îți poți stimula metabolismul în mod natural? 4 trucuri care te ajută să slăbești fără să ții dietă

Obiceiurile care duc la apariția ulcerului. Cum îți protejezi organismul?

Cât de sănătos este să bei apă cu sare pentru detoxifierea organismului? Avantajele și dezavantajele acestui obicei

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului