Motivul pentru care copiii cu vârsta sub un an nu ar trebui să consume sucuri din fructe

copiii cu vârsta sub un an nu ar trebui să consume sucuri din fructe

copiii cu vârsta sub un an nu ar trebui să consume sucuri din fructe

Sucurile obținute din fructe proaspăt stoarse sunt o sursă de vitamine, însă medicii avertizează că acestea ar trebui scoase din alimentația copiilor cu vârsta sub un an. 

Chiar dacă sunt naturale, sucurile din fructe conțin substanțe care pot duce la apariția problemelor de sănătate. Până acum ceva timp, medicii recomandau ca sucurile naturale să fie introduse în alimentația celor mici imediat după împlinirea vârstei de 6 luni. Cercetările recente i-au făcut pe medici să facă o nouă recomandare, aceștia sfătuindu-i pe părinți să le ofere celor mici sucuri din fructe doar după 1 an de la naștere.

Motivul pentru care copiii cu vârsta sub un an nu ar trebui să consume sucuri din fructe

Academia americana a medicilor pediatri a luat decizia de a modifica vârsta la care este permis ca cei mici să consume sucuri de fructe, luând în considerare numărul tot mai mare de copii care suferă din cauza problemelor dentare sau din cauza obezității, potrivit goodhousekeeping.com.

După împlinirea vârstei de 1 an, părinții pot introduce sucul de fructe în meniul celor mici, însă trebuie să acorde o atenție deosebită cantităților. Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani nu ar trebui să consume mai mult de 100 de mililitri de suc, în timp ce pentru copiii care au între 4 și 6 ani, doza recomandată este de 170 mililitri de suc.  Mai mult, medicii le recomandă părinților să prepare aceste sucuri în casă, iar dacă acest lucru nu este posibil, trebuie alese produsele cu un conținut de zahăr scăzut.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Descoperire ultuitoare! Celulele bebelușilor trăiesc în creierul mamei după naștere

Repere esenţiale pentru alimentaţia bebeluşului

Cum se dezvoltă simţurile bebeluşului în primul an

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate