Descoperire ultuitoare! Celulele bebelușilor trăiesc în creierul mamei după naștere

Descoperire ultuitoare! Celulele bebelușilor trăiesc în creierul mamei după naștere

Legătura dintre mamă și copil este foarte profundă, iar noile cercetări științifice au arătat că există o conexiune fizică mai profundă decât s-a crezut până acum. Aceste legături psihologice și fizice se creează între mamă și copilul ei încă din perioada de gestație, atunci când fătul este în perioada de dezvoltare.

Furnizarea de căldură și de hrană fătului reprezintă factori care întăresc această legătură, iar ritmul bătăilor inimii ei oferă copilului o senzație liniștitoare. Conexiunea fizică între mamă și făt este asigurată de placentă, care este un organ, construit atât din celulele mamei, cât și al fătului. Placenta ajută de fapt la transferul de nutrienți, gaze și deșeuri de la mamă la copil și invers.

Celulele pot migra prin intermediul placentei între mamă și făt, și se pot localiza în multe organe ale corpului, inclusiv în plămâni, tiroidă, muschi, ficat, inimă, rinichi și piele. Acestea pot avea o gamă largă de efecte, de la repararea țesuturilor și de prevenire a cancerului, până la tulburări ale sistemului imunitar.

Oamenii de știință au descoperit că celulele bebelușilor trăiesc în creierul mamei

Un nou studiu a demonstrat faptul că anumite celule de sex masculin se găsesc în creierul femeilor, iar în anumite cazuri acestea trăiesc în acest mediu pentru câteva decenii, scrie site-ul scientificamerican.com. Cu toate acestea, este important de menționat și faptul că aceste celule nu regăsesc în creierul femeilor care suferă de boala Alzheimer.

Toți oamenii sunt unici în felul lor, iar ideea că am putea adaposti celule de la alte persoane din corpul nostru pare total ciudată. Cu toate acestea, amestecul de celule de la indivizi diferiți din punct de vedere genetic este un fenomen real și întâlnit destul de frecvent.

Există și o explicație științifică pentru acest fenomen. De exemplu, după ce o femeie a născut un băiat, este posibil ca după sarcină, în corpul ei să rămână cromozomi de sex masculin „Y'. Acesta va circula în sângele mamei, iar cel mai probabil provine de copil, din perioada sarcinii.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

3 soluții naturale care cresc șansele să rămâi însărcinată și îți îmbunătățesc fertilitatea

Sarcina toxică. Gălbenușul de ou învinge greața

Sarcina după 35 de ani – la ce să te aștepți pe plan psihologic

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate