Ce riscă femeile care iau antidepresive înainte sau în timpul sarcinii

Ce riscă femeile care iau antidepresive înainte sau în timpul sarcinii

Ce riscă femeile care iau antidepresive înainte sau în timpul sarcinii

Depresia reprezintă o afecțiune cu care se confruntă tot mai multe femei , iar în perioada sarcinii simptomele pot să se agraveze, motiv pentru care multe persoane apelează la ajutorul antidepresivelor.

Antidespresivele sunt de mare ajutor în tratarea depresiei, însă consumate înainte de conceprea unui copil sau în timpul sarcinii, acestea pot face mai mult rău decât bine, potrivit dailymail.co.uk.

Ce riscă femeile care iau antidepresive înainte sau în timpul sarcinii?

Studiile recente au arătat că femeile care iau antidepresive înainte sau în timpul sarcinii riscă să aducă pe lume copii bolnavi de autism. Mai mult, studiile au arătat că aproximativ 15% dintre femei se confruntă cu depresia în timpul sarcinii și astfel, numărul celor care apelează la antidepresive este în continuă creștere.

Chiar dacă specialiștii au găsit o legătură între autism și administrarea antidepresivelor, aceștia sunt rezervați în ceea ce privește apariția bolii. Mai exact, medicii sunt de părere că în timpul sarcinii, factorii de risc care pot duce la apariția autismului sunt foarte greu de studiat, motiv pentru care nu se poate distinge cu exactitate dacă autismul este provocat de administrarea antidepresivelor sau din alte cauze. Cu toate acestea, antidepresivele nu sunt recomandate în timpul sarcinii, însă în cazurile în care depresia este una severă, medicii recomandă ca tratamentul să nu fie întrerupt. Femeile care suferă de depresie și nu își tratează această afecțiune riscă să se confrunte cu complicații majore în timpul nașterii, complicații care pot duce atât la decesul copilului, cât și al mamei.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Dietă japoneză cu banane verzi. Cum să scapi de 4 kilograme în doar câteva zile, fără efort

Ce alimente să consumi dacă vrei să te adaptezi la schimbările de fus orar

Uleiul de cocos, ajutor de nădejde în lupta împotriva cancerului de colon

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate