Motivul pentru care ar trebui să arunci imediat pâinea mucegăită

de ce trebuie să arunci imediat pâinea mucegăită

de ce trebuie să arunci imediat pâinea mucegăită

Situațiile în care pâinea proaspăt cumpărată ajunge să mucegăiască sunt foarte frecvente, iar multe persoane fac greșeala de a o consuma în continuare.

Proababil că și tu te-ai confruntat cu situația în care ai fost nevoită să tai părțile mucegăite ale pâinii și să o consumi în continuare. Chiar dacă acesta este un lucru pe care majoritatea oamenilor îl fac, specialiștii sunt de părere că aceasta este o greșeală majoră și că nu ar trebui repetată, potrivit goodhousekeeping.com.

De ce trebuie să arunci imediat pâinea mucegăită?

Pâinea este un aliment moale, iar specialiștii sunt de părere că bacteriile care duc la apariția mucegaiului se pot exinde cu ușurință și în alte locuri, chiar dacă nu sunt vizibile.  Astfel, chiar dacă nu îl vedem, mucegaiul s-a răspândit în interiorul pâinii și nu mai este suficient doar să tăiem anumite zone pentru a-l elimina. Acesta este principalul motiv pentru care chiar și la cea mai mică urmă de mucegai, pâinea ar trebui aruncată.

În cazul în care vrei ca pâinea să își păstreze prospețimea o perioadă mai lungă de timp, poți încerca să o congelezi. Astfel, te poți asigura că aceasta nu va mucegăi și va putea fi consumată în continuare.

Nu doar pâinea ar trebui aruncată la primele semene de mucegai, ci și dulceața sau fructele moi și asta pentru că odată mucegăite, acestea pot pune în pericol sănătatea.

Dacă în cazul acestor alimente moi este necesar să fie aruncate imediat ce au mucegăit, în cazul alimentelor dure regula nu se aplică. Astfel, dacă au apărut urme de mucegai pe suprafața salamului sau cașcavalului, poți tăia cu încredere zonele afectate de acesta și poți consuma în siguranță restul de produs.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Pâinea albinelor', produsul natural care face minuni pentru organism după sărbători

Painea pustnicească, alimentul minune al călugărilor ortodocşi

Pâinea cu banane, desertul care te cucerește de la prima îmbucătură

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate