Metode naturale pentru a scăpa de gândacii de bucătărie

metode pentru a scapa de gandacii de bucatarie

Odată cu venirea primăverii, o nouă problemă este din nou prezentă în casele noastre, mai exact gândacii de bucătărie. Gândacii de bucătărie se înmulțesc rapid și odată cu căldura de afara aproape că este imposibil să mai scăpăm de ei.

Gândacii de bucătărie reprezintă coșmarul oricui își dorește o casă curată și sănătoasă. Apariția acestora este favorizată de mâncarea pe care o depozităm în diferite locuri din bucătărie, dar și de ghenele de gunoi care există în interiorul blocurilor. Ghena de gunoi este mediul perfect pentru dezvoltarea acestor gândaci și asta pentru că aici găsesc tot ce au nevoie pentru a se înmulți. Industria produselor de curățenie a dezvoltat o serie de soluții care înlătură gândacii. Cu toate acestea, astfel de soluții conțin substanțe toxice și ele pot avea efecte nedorite asupra sănătății, mai ales dacă spațiul în care sunt aplicate nu este aerisit așa cum trebuie.

Dacă îți dorești să scapi de problema gândacilor de bucătărie, îți poți confecționa în casă câteva soluții care să îi țină la distanță. Acestea sunt câteva idei de soluții naturale care te pot scăpa de problema gândacilor, epochtimes-romania.com.

1.  Uleiul de lavandă împotriva gândacilor

Pe lângă alte proprietăți pe care le are, uleiul de lavandă ajută foarte mult și la eliminare gândacilor, dar și a altor insecte din casă. Tot ce trebuie să faci este să aplici câteva picături de lavandă pe o bucată de vată. Plasează apoi vată în diferite zone ale casei, mai exact în dulapuri, dar ai grijă să le înlocuiești zilnic.

2.  Soluție cu oțet alb

Oțetul alb este un ajutor de nădejde atunci când vine vorba de curățenia din casă.  Acesta luptă cu succes și împotriva gândacilor de bucătărie.  Stropește locurile în care aceștia apar cu oțet alb și lasă să acționeze. Oțetul nu îi va distruge, însă are proprietatea de a-i alunga.

3.  Amestec de zahăr și bicarbonat

Dacă vrei să scapi definitiv de gândaci poți amesteca părți egale de zahăr și bicarbonat. Presară amestecul obținut în toate locurile unde ar putea să apară gândacii. Aceștia se vor hrăni cu acest amestesc și vor muri.

4.  Pudră din frunze de dafin

Frunzele de dafin sunt foarte parfumate, iar aroma lor este foarte puternică. Dacă vrei să scapi de problema gândacilor, dar nu îți dorești să îi omori, pisează câteva frunze de dafin și împrăștie pulberea în locul în care aceștia apar. Mirosul puternic nu îi va distruge, dar îi va alunga.

5.  Soluție pe bază de acid boric

Acidul boric este de mare ajutor în lupta cu gândacii și asta pentru că acesta are proprietatea de a-i steriliza. Astfel, ei nu numai că îți vor părăsi locuința, ci se vor afla și în incapacitatea de a se înmulți. Stropește o felie de pâine cu acid boric și las-o în locurile în care apar gândacii frecvent. Astfel vei reuși să îi înlături din casa ta.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

7 greșeli pe care le faci atunci când vine vorba despre curățenia de primăvară

Vrei să te muți în casă nouă? Trebuie să știi aceste lucruri

Cum ne influențează lumânările din casă starea de spirit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco