Vrei să te muți în casă nouă? Trebuie să știi aceste lucruri

mutatul in casa noua

Mutatul în casă nouă este un prilej de mare bucurie, dar se poate transforma într-o sursă de stres, mai ales în zilele noastre când oamenii sunt foarte ocupați, iar timpul lor este limitat. Din acest motiv, majoritatea persoanelor lasă în grija dezvoltatorului imobiliar tot ce ține de mutat.

Chiar dacă putem lăsa unele sarcini în grija altor persoane, există 8 lucruri pe care trebuie să le avem în vedere în momentul în care ne mutăm în casă nouă, potrivit premium imobiliare. Planificarea acestor lucruri ne va ajuta să ne bucurăm din plin de achiziționarea unei noi locuințe, dar și să economisim timp și bani.

1.  Stabiliți cum vreți să arate locul în care urmează să vă mutați

Înainte de a vă muta, ar fi bine să alcătuiți o listă cu elemente pe care ați vrea să le regăsiți în noua dumneavoastră casă.  Faceți un plan al apartamentului, balconului sau grădinii pe care să îl discutați cu dezvoltatorul imobiliar. În cazul în care vă doriți schimbări majore, spre exemplu mutarea unui perete, acesta vă va spune dacă schimbarea pe care doriți să o faceți este posibilă.

2.  Verificați locurile de parcare

Dacă știți că locul de parcare reprezintă o necesitate, cel mai bine ar fi să discutați încă de la început acest aspect. Astfel vă asigurați că imobilul în care urmează să vă mutați dispune de locuri de parcare și puteți obține și un preț mai mic pentru închirierea acestuia.

3.  Contactați un profesionist

Este bine ca atunci când vă mutați în casă nouă să stați de vorbă și cu un profesionist. Acesta vă va da câteva sfaturi despre ce ar trebui să alegeți pentru casa dumneavoastră pentru a reduce costurile pe termen lung. Mai mult, în cazul în care dezvoltatorul nu se ocupă de montarea electrocasnicelor din locuință, veți avea nevoie de o persoană care să facă acest lucru.

4.  Descoperiți ce facilități vă oferă noul imobil

Cel mai bine ar fi să vă interesați din timp ce companii de utilități, cablu-tv sau internet sunt conectate la noul imobil și asta pentru a vă alege furnizorul de servicii care vă oferă cea mai avantajoasă ofertă.

5.  Formalități

Pentru a scăpa de un stres în plus, ar fi bine să vă interesați din timp în ce termen trebuie înscris imobilul dumneavoastră la Secția Impozite și Taxe a Primăriei de care aparțineți.

6. Lista avizelor și verificărilor

Înainte de a vă muta trebuie să vă interesați ce servicii sunt contorizate separat, pentru a prelua contractele. Mai mult, informați-vă ce avize trebuie să mai obțineți și ce verificări trebuie să mai faceți pentru ca în momentul în care vă mutați lucrurile să fie puse la punct.

7.  Discutați cu un designer sau un producător de mobilier

Înainte de a merge să vă alegeți mobila dintr-un magazin specializat, puteți purta o discuție cu un designer sau un producător de mobilier. Acesta vă poate ajuta să aveți un mobilier care să se potrivească perfect în locuința dumneavoastră și este posibil ca prețurile să fie mult mai mici.

8.  Verificarea periodică a lucrărilor de întreținere a casei

O verificare periodică a lucrărilor de întreținere a casei este un lucru bun, care vă ajută să vă bucurați mai mult timp de obiectele din casa dumneavoastră, astfel reușind să le prelungiți durata de viață.

Foto: premium imobiliare

Citește și:

Cum ne influențează lumânările din casă starea de spirit

Cum să îți decorezi casa cu minimum de efort

Cum să îți poziționezi patul din dormitor pentru a rezolva problemele din relația ta

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco