7 greșeli pe care le faci atunci când vine vorba despre curățenia de primăvară

greseli curatenia de primavara

greseli curatenia de primavara

Curățenia de primăvară este un ritual pe care majoritatea femeilor îl respectă în fiecare an. Luna aprilie este considerată cel mai bun moment pentru a ne ecologiza locuința și este recomandat să facem acest lucru pentru a scăpa de microbii din sezonul rece.

Chiar dacă știm cu toții ce înseamnă curățenia de primăvară și în ce constă ea, de multe ori facem greșeli minore care pot da peste cap tot efortul pe care îl depunem pentru a obține cele mai bune rezultate, potrivit dailymail.co.uk. Dacă urmează să te apuci de curățenie, ar trebui să iei în calcul câteva sfaturi și să nu repeți următoarele greșeli:

1.  Ștergi praful cu o cârpă udă

Probabil că de multe ori ai făcut asta crezând că este cea mai bună soluție pentru a scăpa de praful de pe mobilă. Ei bine, umezeala atrage praful și ar fi de preferat să folosești o cârpă uscată atunci când vrei să scapi de această problemă.  După ce ai eliminat praful de pe mobilă cu ajutorul unei cârpe uscate, poți aplica pe suprafața acesteia un amestec din apă și balsam de rufe. Acesta va ține praful la distanță o perioadă mai lungă de timp.

2. Golești sacul aspiratorului doar atunci când este plin

Sacul aspiratorului este un loc încărcat de bacterii, iar de obicei acesta este schimbat numai în momentul în care este plin. Acest lucru este total greșit. Sacul aspiratorului ar trebui golit sau înlocuit atunci când este trei sferturi plin, mai exact o dată la 6 sau 8 săptămâni. Atunci când sacul este plin, aspiratorul nu mai funcționează la capacitate maximă, iar rezidurile se descompun  și ajung în aer.

3. Ștergi geamurile atunci când este soare afară

Această greșeală este făcută de majoritatea femeilor. Dacă ștergi geamurile atunci când este soare, riști ca soluția de curățare să se usuce mult mai repede pe suprafața din sticlă și astfel vor rămâne urme inestetice. Poți alege o zi în care soarele este acoperit de nori pentru a șterge geamurile și dacă vrei să obții cele mai bune rezultate, folosește o soluție pe bază de oțet alb și un ziar vechi.

4. Crezi că mașina de spălat se curăță singură

Chiar dacă te ajută mult în curățarea rufelor, mașina de spălat nu are capacitatea de a se curăța singură. Mai mult, fiind folosită foarte des, pe suprafața acesteia pot să apară depuneri de calcar, lucru care o transformă într-un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Pentru a scăpa de această problemă, adaugă 50g de bicarbonat în cuvă și umple sertarul destinat detergentului cu oțet alb. Lasă mașina să spele la o temperatură de 60 de grade și astfel vei obține un mediu dezinfectat în care poți să speli cu încredere rufele murdare.

5.  Nu dezinfectezi mopul

Chiar dacă ai fi crezut că buretele de vase este obiectul de curățenie cel mai încărcat de bacterii, ei bine acest lucru nu este adevărat. Pe primul loc la categoria germeni se află mopul. Intrând în contact cu podelele, pe suprafața acestuia se strâng foarte multe bacterii. Este foarte important ca după fiecare utilizare să dezinfectezi mopul cu atenție. Poți face acest lucru fierbându-l la o temperatură de 60 de grade, iar o dată la 2 luni trebuie să îl înlocuiești.

6.  Freci petele de pe covor

Dacă ți s-a întâmplat să verși ceva pe covor, nu te grăbi să freci imediat pata proaspăt apărută. Acest lucru va răspândi pata pe suprafața covorului, iar murdăria va intra adânc în fibrele acestuia.  Experții în curățenie ne sfătuiesc ca atunci când întâmpinăm o astfel de problemă să turnăm bicrabonat peste pată și să apăsăm cu ajutorul unei lavete de bucătărie.

7.  Speli saltelele cu soluții bogate în chimicale

Chiar dacă pe piață există foarte multe soluții de curățare, cel mai bine ar fi să apelezi tot la ce clasice. Bicarbonatul reprezintă o alternativă simplă, ieftină și de mare ajutor atunci când vrei să scapi de murdăria acumulată pe suprafața saltelei. Tot ce trebuie să faci este să presari bicarbonat pe toată suprafața acesteia, să lași 3-4 ore să acționeze și apoi să speli cu atenție salteaua.

 

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Vrei să te muți în casă nouă? Trebuie să știi aceste lucruri

Cum ne influențează lumânările din casă starea de spirit

Cum să îți decorezi casa cu minimum de efort

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Home deco