EXCLUSIV AVANTAJE Lucinda Riley scrie cărți pentru inimă și suflet

Lucinda Riley cărți

Viața unei femei este o încrengătură subtilă și complicată de povești și trăiri. Ne urmăresc sentimente pe care le plimbăm după noi prin viață, pitite într-un colț de suflet unde să nu fie găsite vreodată. Lucinda Riley le găsește. Are cheia magică de la scrinul nostru secret… Lucinda Riley scrie cărți pentru inimă și suflet.

Sunteți născută pe 14 februarie, de Valentines Day. Credeți că este un semn al destinului, cel care a declanșat totodată și apetența pentru dragoste și romantism?

S-ar putea să fie adevărat… Nu m-am gândit niciodată la lucrul acesta. Am fost mereu preocupată de trăirile și de sentimentele oamenilor, iar dragostea este universală. Ea a existat dintotdeauna, de la începuturile istoriei, în toate culturile, în jurul lumii fiecare ființă umană a experimentat acest sentiment într-una din multiplele ei forme, iar eu, ca autor, mă duc până la esență.

Cărțile dumneavoastră sunt cu adevărat adictive. Care este ingredientul secret în aceste povești?

Nu pot să-mi dau seama, probabil veridicitatea personajelor. Și-apoi ușurința cu care cititorii se regăsesc în aceste personaje. Toate luptele interioare ale acestora sau, în definitiv, ale noastre, sunt ușor identificabile. Plus cotiturile bruște ale destinului care ne schimbă viața într-o secundă. Și să nu uităm că poveștile sunt emoționante…

Romantismul este secretul unei căsnicii lungi și fericite?

Eu sunt căsătorită de peste 18 ani și, dacă mi-am dat seama de un lucru, este că într-o căsnicie, mai ales într-una cu un job full-time și copii, totul se bazează pe atașament nesfârșit și toleranță. Este foarte ușor în ziua de azi să uiți să-ți faci timp pentru persoana de lângă tine pentru că timpul îți alunecă printre degete. Trece mai repede decât îți imaginezi.

Și-apoi mulți, după o vreme, nu mai fac niciun efort pentru partenerul de viață, îl iau for granted, anulează mese romantice în doi considerându-le inutile, devin din ce în ce mai iritați și iritabili, uită să mai fie spontani. Dintotdeauna romantismul a adus suflul și viața în căsnicie sau într-o relație.

În cartea Secretul Helenei, recent publicată și în România, aflăm lucruri interesante despre ideea de familie, cu secretele aferente. Este o poveste grozavă, plină de romantism și frumos, plasată în Cipru. Puteți să ne spuneți cine și ce v-a inspirat?

Pandora – frumoasa casă unde se desfășoară acțiunea în carte – este, de fapt, o vilă veche, unde am locuit cu familia cu peste un deceniu în urmă. Se află în apropiere de Kathikas. Pe mine mă inspiră casele vechi, iar aceasta este înconjurată de măslini vechi, pe care i-am și menționat în carte.

În viață există o singură dragoste adevărată?

Un om poate experimenta numeroase feluri de a iubi pe parcursul vieții. Noi ne modificăm structura interioară, ne modelăm, evoluăm, de aceea iubim diferit în anumite etape ale vieții. Dar prima dragoste, în mod special, ca și cea a Helenei, te schimbă și te afectează ireversibil.

Eu cred cu toată ființa în dragostea adevărată. Problema e că trebuie s-o recunoști pe cea adevărată. De multe ori, ea este fix în fața noastră fără ca noi să ne dăm seama. Nu degeaba se spune că trebuie să ne deschidem ochii, sufletul și inima…

În cât timp ați scris această extraordinară poveste a Helenei?

Inițial, am scris povestea Helenei pentru mine, imediat după vacanța pe care am avut-o cu familia în Cipru, acum 10 ani. Atunci am făcut-o mai mult ca să-mi țin mintea ocupată și stimulată, era perioada când alergam cu castronelul de mâncare după copii și mă uitam la desene animate împreună cu ei, de multe ori în reluare.

Am pus manuscrisul deoparte, copiii au crescut, eu am scris alte cărți… Și într-o zi, în timp ce făceam ordine în niște sertare vechi, am dat de el. A fost fascinant să-l citesc și să mă întorc în timp. Am schimbat puțin firul acțiunii, dar nu și personajele. Am dat un alt deznodământ finalului – în zece ani mi-am modificat unele percepții și am vrut să aduc povestea în zilele noastre.

Cărțile dumneavoastră sunt bazate pe fapte și întâmplări reale din viața personală?

Când am scris Secretul Helenei, copiii noștri erau de vârste similare celor din carte. Și, da, aveam prieteni care locuiau cu noi. Chiar dacă multe întâmplări sunt pură ficțiune, trebuie să recunsoc că m-am apropiat destul de mult de propria-mi experiență de viață, ca mamă, mamă vitregă, soție și dansatoare.

Pentru cei care n-au citit cartea, dar vor s-o facă… puteți să le oferiți un mic spoiler?

Cartea are ca punct central o vilă aflată în ruină, numită Pandora. În urmă cu 24 de ani, tânăra Helena și-a petrecut vacanța în acea vilă aflată în Kathikas. Atunci și acolo s-a îndrăgostit prima dată.

Când nașul ei de botez moare, îi lasă moștenire această casă, iar Helena vine împreună cu familia să-și petreacă vacanța de vară acolo, deși în adâncul sufletului ei știe că acea vilă ascunde o mulțime de secrete pe care nu i le-a împărtășit lui William, soțul ei. Băiatul lor, Alex, are 13 ani și e pe cale să afle un adevăr pe care în subconștient l-a știut dintotdeauna…

Citește și

Berti Barbera: Când ai asimilat suficient de mult, ești dator să împărtășești cu ceilalți'

Cristina Călugăru ne învață să atragem succesul în viața noastră. Tehnicile care ne ajută să ne transformăm visurile în realitate

EXCLUSIV AVANTAJE Monica Davidescu: „Am învățat să fac bine lucrurile până la capăt'

Autor: Florentina Mușat

Foto: Editura Litera

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje