Lipii mexicane umplute cu legume. Te costă doar 10 lei porția
Aceste lipii în stil mexican asigură întregii familii aportul de legume în modul cel mai gustos. Mai mult de atât, nu cheltuiești mulți bani ca să le faci:
• 4 porții • Gata în 15 min • 458 calorii per porție • 23 g grăsimi
INGREDIENTE
■ 500 g dovleac, tocat mărunt
■ 1 lingură ulei de măsline
■ 1 adrei gras roșu, tăiat felii
■ 1 ardei iute, tăiat felii
■ 4 linguri măsline tăiate felii
■ 1 linguriță boia
■ 4 tortillas – de la raionul de produse exotice
■ 6 fire ceapă verde, tocată mărunt
■ Pătrunjel proaspăt, tocat
■ 125 g mozzarella, ruptă
■ 100 g cașcaval, răzuit
■ Salată verde, pentru servit
MOD DE PREPARARE
1 Stropește dovleacul, maslinele și ardeiul cu uleiul, presara boiaua, ardeiul iute și da la microunde 5 min la temperatura maxima, pâna când se înmoaie.
2 Încinge un vas neaderent și pune o tortilla și pune deasupra jumatate din cantitatea de legume. Presara niște ceapa verde, patrunjel și brânza.
3 Acopera cu alta tortilla, încalzește 1-2 min și apoi întoarce pentru a se praji 1 ½ min. Taie bucați. Repeta procedeul cu cantitatea ramasa și servește cu salata verde.