Aceste lipii în stil mexican asigură întregii familii aportul de legume în modul cel mai gustos. Mai mult de atât, nu cheltuiești mulți bani ca să le faci:
• 4 porții • Gata în 15 min • 458 calorii per porție • 23 g grăsimi
INGREDIENTE
■ 500 g dovleac, tocat mărunt
■ 1 lingură ulei de măsline
■ 1 adrei gras roșu, tăiat felii
■ 1 ardei iute, tăiat felii
■ 4 linguri măsline tăiate felii
■ 1 linguriță boia
■ 4 tortillas – de la raionul de produse exotice
■ 6 fire ceapă verde, tocată mărunt
■ Pătrunjel proaspăt, tocat
■ 125 g mozzarella, ruptă
■ 100 g cașcaval, răzuit
■ Salată verde, pentru servit
MOD DE PREPARARE
1 Stropește dovleacul, maslinele și ardeiul cu uleiul, presara boiaua, ardeiul iute și da la microunde 5 min la temperatura maxima, pâna când se înmoaie.
2 Încinge un vas neaderent și pune o tortilla și pune deasupra jumatate din cantitatea de legume. Presara niște ceapa verde, patrunjel și brânza.
3 Acopera cu alta tortilla, încalzește 1-2 min și apoi întoarce pentru a se praji 1 ½ min. Taie bucați. Repeta procedeul cu cantitatea ramasa și servește cu salata verde.